Drabbad. Förra helgen var det skadegörelse. Den här helgen har det varit inbrott på Johan Skytteskolan i Älvsjö. Foto: Sacharias Källdén

Mängder med datorer stulna från grundskola i Älvsjö

Förra helgen förstördes mängder av stora fönster på Johan Skytteskolan. Nu har skolan drabbats av inbrott där 90-talet ipads stulits.

  • Publicerad 09:53, 7 sep 2020

Efter förra helgens skadegörelse på Johan Skytteskolan, då 36 stora fönsterrutor förstördes, möttes elever och personal på måndagen av nyheten att brott återigen begåtts på skolan.

Under helgen har ett 90-tal ipads och datorer stulits vid ett inbrott.

– Glaskrosset kostar runt 200 000 kronor och värdet av datorerna är 300 000 kronor. Dessutom har en hel årskurs med 90 elever blivit av med flera veckors arbete, säger rektor Stig Gisslen.

Han varnade förra veckan i en artikel i SöderortDirekt för att det helgtid har varit oroligt runt skolan sedan terminsstarten. Men trots att vaktbolag, polis och fältare ronderat och besökt skolområdet oftare blev det alltså på nytt en tung start på veckan för skolan.

– Vi behöver hjälp att värna lokalerna och vi hoppas att vi får det stöd vi behöver. Det kan behövas kameror i skolans lokaler för att häva det här, säger Stig Gisslen.