Många vill väcka nytt liv i Peters park

Väck liv i parkleken Peters park igen för att göra utomhusmiljön i Björkhagen tryggare. Det menar lokala oppositionspolitiker som dragit igång en namninsamling - men förslaget får nej.

  • Publicerad 16:15, 25 feb 2021

Någonstans behöver man prioritera

I höstas startades en namninsamling för att återuppta den kommunala parkleken Peters park i Björkhagen, och hittills är det runt 170 personer som har skrivit på.

I den lokala Facebookgruppen skrev Gustav Björklund Larsen, styrelseledamot i Socialdemokraternas lokala förening i Hammarbyhöjden och Björkhagen, ett inlägg som fick stor uppmärksamhet gällande beslutet att inte ha någon kommunalt driven parklek i Peters park.

– Det är jättekul att de blev en sådan diskussion i gruppen, säger han.

Vill se verksamhet i parken

I dagläget finns det ingen kommunal verksamhet i parken vilket Socialdemokraterna lokalt saknar.

– Det är inget fel på parken som den är, men vi tycker det saknas en organiserad verksamhet som skulle kunna vara en trygg plats för barnen och föräldrarna i området, säger han.

Behövde prioritera

På stadsdelsnämndens senaste möte tidigare i februari så fastställdes verksamhetsplanen för 2021, och i den finns inga pengar avsatta till Peters park.

– Vi har uppfattning att parkleken inte nådde ut till dom det var tänk för och att behoven förändras. Någonstans behöver man prioritera, säger Karin Aleberg Lövgren, avdelningschef för förskolan och fritid på förvaltningen.

Populärt. Det brukar vara mycket folk här på eftermiddagen, berättar Gustav Björklund Larsen (S). Foto: Jesper Kjellsson

Döptes efter fritidspedagog

Parken hette tidigare Skyfallet, men har i folkmun kallats för Peters Park efter den populäre fritidspedagogen Peter Björklund som i över 40 år jobbade i parken.

Efter ett medborgarförslag har den dock bytt namn och heter numera Peters Park.