TIMANSTÄLLDA. Upplands Väsby kommun är en av de tio kommuner som hade högst andel timanställda i äldrevården under 2019, enligt en undersökning från SKR. Foto: Mostphotos

Många timanställda på Väsbys boenden

Upplands Väsby var en av tio kommuner med högst andel timanställda inom äldrevården under 2019. Flera har erbjudits att gå upp i tid, men facket tycker inte att det räcker.

  • Publicerad 10:00, 19 jan 2021

För att inte timanställda ska gå mellan olika boendeenheter eller till och med olika kommuner så blir de kvar hos oss.

När covid-19 drabbade äldreboenden under pandemins första våg pekades osäkra arbetsförhållanden och hög andel timanställd personal ut som en riskfaktor.

När smittan svepte in över Sverige i våras arbetade var femte inom omsorgen för äldre- och funktionsnedsatta som timanställd, enligt statistik från Sveriges kommuner och regioner (SKR). SVT kontaktade de tio kommuner som 2019 hade störst andel timanställda inom äldreomsorgen.

Oförändrad anställningspolicy

Ingen av dem har ändrat anställningspolicy efter covidvåren.

Undersköterskan Fredrik Engdahl, som också är fackligt förtroendevald, är van att jaga timmar.

– Som timanställd är man mindre insatt i verksamheten. Man hinner inte komma med i de veckovisa förändringar av rutinerna som kommer. Det kommer att bli fel, det kommer att bli misstag. Sedan är man dessutom en stor spridare eftersom man hoppar mellan arbetsplatser, så det är ett tvåfaldigt problem, säger han till SVT.

Av de tio kommuner som hade högst andel timanställda, vid SKR:s kartläggning 2019, har ingen systematiskt tillsvidareanställt fler inom omsorgen.

Men merparten svarar att de gjort annat för att begränsa personalomsättningen, med längre vikariat och vikariepooler.

Så gör Upplands Väsby

I Upplands Väsby har deltidsanställda inom äldreomsorgen erbjudits att gå upp i tid. Det gäller också timavlönade som även fått scheman som sträcker sig en till två månader framåt. 

– För att inte timanställda ska gå mellan olika boendeenheter eller till och med olika kommuner blir de kvar hos oss. Vi kan också säkra att smittan inte sprids mellan olika enheter, säger Yvonne Boberg, omsorgschef i Upplands Väsby.

Kritik från facket

Men från fackligt håll anser man att en till två månaders framförhållning inte är tillräckligt.

– Nej, det blir för många lösningar ad hoc. Man måste tittat långsiktigt på det här. Ska vi klara av rekryteringsbehoven som är, då måste man kunna erbjuda tillsvidareanställning på heltid, inte timanställningar på deltid, säger Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin, till SVT.

Även coronakommissionen kritiserar timanställning. "Deras andel av personalstyrkan måste kraftigt minskas”, skriver kommissionen.