Upplöst. Under helgen upplöste polisen ett raveparty på Kärsön. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Många stördes av utomhusfest på Kärsön i helgen

I helgen samlades flera hundra människor på Kärsön för en rejvfest. Efter flera larm kom polisen till platsen och löste upp festen.

  • Publicerad 11:34, 20 aug 2020

Vi bedömde det som en offentlig tillställning.

DJ. Polisen pratade med den personen som spelade musik som stängde av musiken på Kärsön. Genrebild. Foto: Mostphotos

Natten till söndagen var det en stor rejvfest ute på Kärsön. Vid 23-tiden på lördagskvällen började larmen inkomma från västra Stockholm till polisen. Genom alla inringarna kunde festen lokaliseras.

– Det var mellan 500-700 personer på platsen när vi kom dit. Det fanns även uppgifter om att de hade betalat någon typ av inträde via Swish så vi bedömde det som en offentlig tillställning, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Brott mot ordningen

Innan polisen tog beslut att upplösa festen försökte man att minska ner antalet deltagare utan resultat.

–  Vi utreder rejvfesten som brott mot ordningslagen men i nuläget finns ingen misstänkt, säger Carina Skagerlind.

Vid tretiden var festen upplöst. Flera som lämnade Kärsön ska ha tagit sig vidare till en annan fest vid Kaknästornet. Polisen åkte även de vidare till den sammankomsten, men där löstes tillställningen upp självmant.

Varje sommar äger ett antal sådana här fester rum runtom i Stockholm. Något som är ett problem speciellt i coronatider, enligt polisen.

– Många tycker tydligen att det är roligt, så vi gör vårt bästa att minimera ordningsstörningar och se till att folk följer Folkhälsomyndigheten. Maxantalet finns ju av ett skäl så det här måste vi jobba med, säger Carina Skagerlind.

Brott mot ordningen

Ordningslagen förbjuder allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare. Den som anordnar en tillställning utan tillstånd kan dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.

Toppar insamling med bullar

Nyheter Driv. Färingsöbo bidrar stort till Världens barm Snacka om engagemang. Färingsöbon Mikael Gustavsson, 57, är den privatperson som i år har samlat in mest till hjälporganisationen Världens barn.tisdag 20/10 11:35

Snippan på trädet tillbaka vid slottet

Nyheter "Inte trevligt att infarten till världsarvet ser ut så" För nästan ett år sedan pryddes en trädstam i närheten av Drottningholms slott med en stor snippa. Ett drag som inte var helt uppskattat av förvaltarna som snart täckte över målningen. Nu är snippan...måndag 19/10 17:11

Judo på fritis en gång i veckan

Nyheter Disciplin, ordning och ritualer i stället för mobiler och tv-spel Självklart ska barnen få lära sig judo! På Träkvista fritisklubb styr barnen numera stegen mot Ekerö Budo för gratis träning en gång i veckan.fredag 16/10 16:20