Sportlov. Skistar tar emot skidåkare i Sälen. Foto: Gustaf Express

Många stockholmare väntas till fjällen på sportlovet

Skidorterna räknar med många sportlovsfirare under vecka nio när skolorna i Stockholm har ledigt. Det uppger flera skidanläggningar.

  • Publicerad 08:12, 28 feb 2021

Nu är det dags för stockholmarna att ha sportlov samtidigt som flera andra län, bland andra Dalarna, Västmanland och Värmland. Och flera av skidorterna räknar med ett högt tryck under vecka nio, trots pandemin.

På turistanläggningen Säfsen i Dalarna kommer det att vara fullt med sportlovsfirare. Bokningsläget skiljer sig inte från i fjol, utan intresset för vintersemester på orten är stort även i år, uppger Anna Petersson, vd på Säfsen Resort. Hon är inte orolig att ett smittutbrott ska tvinga anläggningen att stänga.

– Nej, vi har vidtagit alla åtgärder som vi kan. Vi har inga liftköer. Det krävs förbokning och det finns värdar och regler på plats som gör att vi har ett fint flöde, säger Anna Petersson.

Många coronafall i Sälen

Skistar ser att extra många stockholmare väntas resa till deras anläggningar i Åre, Sälen och Vemdalen, när skidorter i Norge och Alperna går bort.

Sälenområdet har varit hårdast drabbat av covid-19 i Dalarna, men Skistars presschef Petra Hallebrant känner sig trygg med de försiktighetsåtgärder som finns på plats.

– Det föll väldigt väl ut under jul och nyår. Nu handlar om det om att alla måste hjälpas åt att fortsatt följa försiktighetsåtgärderna och myndigheternas råd och rekommendationer, säger hon.

Även Romme i Dalarna, som gästas av många stockholmare, vittnar om en stor efterfrågan och goda skidförhållanden. Bo Funcke, vd på Romme Alpin, påminner om att antalet skidpass är begränsade och att de måste förbokas.

– Det betyder att vissa dagar kan de bli slutsålda långt i förväg, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Populär fritidsgård hotad när kommunen ska spara

Nyheter Ännu inget nytt avtal för den föreningsdrivna gården i stallmiljö Den föreningsdrivna fritidsgården i stallmiljö är både välfungerande och välbesökt. Dessutom erbjuder den trygghet och meningsfull fritid för många tjejer i åldern 12–18 år. Ändå är den hotad.lördag 17/4 9:55

55+ kan få vaccin – om de kommer på stört

Nyheter Kan skriva upp sig på reservlista för överblivna doser Här kan 55-plussarna få sitt vaccin – om det blir doser över vid dagens slut. Knappt har mottagningen i Slakthusområdet öppnat så hänger de på låset.fredag 16/4 15:20

Sollentuna får 5 nya miljoner till ungdomssatsningar

Nyheter Riktat stöd till sommarjobb, lovskola och lovaktiviteter I går antog riksdagen den nya vårbudgeten. Bland annat anslås riktade statsbidrag åt kommunerna till sommarjobb för unga, lovskola och lovaktiviteter. För Sollentunas del handlar det om 5 miljoner...fredag 16/4 14:40