Förra veckan deltog socialförvaltningen i Stockholm i Insats torsk, som pågick under sju dagar och resulterade i att 91 sexköpare togs på bar gärning.

Personal från Socialförvaltningen fick möjlighet att samtala med 82 stycken av dessa, varav 67 personer nu har tackat ja till vidare stöd av KAST-mottagningen. Det är ett nytt rekord, enligt Jan Jönsson (L), socialborgarråd.

https://www.mitti.se/nyheter/91-sexkopare-gripna-i-stockholm-pa-en-vecka/repuek!OGXTY07T3OppfDu2NW2fFA/

– Detta är ett exempel på mycket bra samarbete mellan socialtjänsten och polisen där vi kan erbjuda snabbt stöd både till utsatta personer och till sexköpare medan polisen kan fokusera på lagföring, säger han i ett pressmeddelande.

Prostituerade får också hjälp

Socialförvaltningen träffade också 28 personer som befann sig i prostitution. Alla har erbjudits akut stöd och fått information om Mikamottagningen, som är stadens specialistmottagning för personer i prostitution.

– Varje person som vi kan hjälpa ur prostitution är en enorm vinst för den enskilde men också för samhället. Vi kan inte acceptera att människor utnyttjas och blir utsatta för övergrepp. För att kunna hjälpa fler utsatta måste vårt nära och strukturerade arbete med polisen fortsätta. Jag som socialborgarråd kommer fortsätta att sätta denna fråga högt upp på den politiska agendan, säger Jan Jönsson.

https://www.mitti.se/nyheter/fler-stockholmare-ska-fa-stod-att-lamna-sexhandeln/repucl!5IPVrfcdlWlFkySjPstEKg/