Förra veckan rånades en person på sin moped av ett större gäng i Väsby. Foto: Mostphotos

Många obekräftade uppgifter om maskerat gäng

Förra veckan kom det in en polisanmälan om ett maskerat gäng ska ha rånat en person vid Södervikskolan. Men polisen har inte fått in uppgifter om fler incidenter med stort gäng eller att det ska ha skett någon misshandel i området.

  • Publicerad 15:36, 21 aug 2017

De senaste veckorna har flera uppgifter cirkulerat om ett stort gäng på 10 till 20 maskerade ungdomar som försöker råna mopedister i östra Väsby i sociala media. En anonym person har satt upp varningslappar i Brunnby Vik om att gänget ligger i bakhåll och attackerar förbipasserande för att råna dem.

Men polisen vill uppmana boenden till lugn. Enbart en anmälan har kommit in om en händelse då en person rånades på en moped och vid samma tillfälle utsattes en annan person för rånförsök.

– Det är bra att föräldrar är engagerade i vad deras ungdomar gör på kvällar och nätter och det är viktigt att polisen får in korrekt information om vilka iakttagelser som görs, säger Lars Frylmark, polisen i Upplands Väsby.

Utredningen om rånet förra veckan har lagts ner eftersom polisen inte har fått in tillräckligt med information att arbeta med. Det har inte framkommit någon information som tyder på att fler incidenter ska ha skett med ett större maskerat gäng.

–  Vi har haft en lugn helg då varken fältarbetare eller poliser som arbetar ute har sett ett så pass stort gäng som rör sig i området, säger Lars Frylmark.

På flyers i området och i sociala media har uppgifter spritts om att gänget ska ha misshandlat personer och legat i bakhåll. Polisen har inte fått in någon information som styrker att gänget ska ha legat i bakhåll eller att det ska ha skett någon misshandel i området de senaste veckorna.

Något som däremot har förekommit i området under helgen är ovanligt omfattande skadegörelse på Södervikskolan. För en vecka sen krossades 50 fönster vilket är mer än vad som normalt krossas på ett år och i helgen utsattes skolan återigen för skadegörelse av fönster.

De uppmanar personer med information om skadegörelsen att höra av sig över telefon eller på polisens hemsida.