Caféägare. Nina Enström öppnar nytt café i Fjärdhundra. Foto: Fredrik Gustafsson

Många nyfikna på Ninas café

Nina Enström, känd från bland annat ”Hela Sverige bakar”, infriar sin dröm och öppnar café i Fjärdhundra. Och det blir ett café där till och med inredningen står på menyn.

  • Publicerad 09:40, 21 maj 2021

Det har redan varit pensionärer och andra nyfikna här.

När Mitt i:s reporter anländer till Stationsvägen 6 i Fjärdhundra håller Nina Enström som bäst på att försöka ta bort ett envist åtsittande och solblekt klistermärke med reklam för en stor vitvaruproducent intill entrédörren.

I huset där den gamla elbutiken låg, och dessförinnan ett charkuteri, ska bli café. Ninas café.

– Jag tror Fjärdhundraborna vill ha ett café. Det känns så i alla fall, säger Nina Enström, och tillägger:

– Det har redan varit pensionärer och andra nyfikna här och frågat om man kan få komma in och fika.

Men de får vänta ett tag till. Åtminstone ett par veckor. Den 4 juni är tanken att Nina ska slå upp portarna till det hon kommer att kalla Café 100. Men det återstår en del byggande och isolerande innan dess. Bland annat måste en toalett till byggas för att uppfylla kraven. Men Nina är inte alltför orolig.

– Den 4 juni öppnar vi. Det hoppas vi i alla fall. Visst är jag lite nervös, men det löser sig säkert, säger hon med ett leende.

Den inredning som redan är på plats är både tidstypisk och gedigen. Möblerna och armaturerna har Nina köpt begagnat. Antingen på loppis eller på annons.

– Tanken är att man ska kunna få köpa stolen man sitter på, eller lampan i taket, om man tycker den är fin. Då köper jag något annat istället, skrattar Nina som i flera år drömt om att öppna ett eget café.

Hela Sverige bakar

Förra året var Nina en av deltagarna i Tv4:s ”Hela Sverige bakar”. Och det återstår att se om något av de bakverk hon bjöd domarna på i programmet letar sig in på menyn på Café 100.

– He he... Ja, det kan det kanske bli, säger Nina.

”Det går ju lika bra med en husbil”

Nyheter Efterfrågan på husbilar blir allt större i Enköping. Ny statistik från Trafikanalys visar att antalet husbilsägare ökat lokalt med 23 procent sedan 2017.torsdag 24/6 13:01