Tre av många spelare som lämnat Huddinge: Patrick Amoah, Daniel Åhlund och Linus Christensen. Foto: Ulrika Lind

Många luckor att fylla efter spelarflykt från Huddinge

Publiken på Källbrinks IP får se många nya ansikten i Huddinge IF när fotbollssäsongen drar igång. Bara fyra spelare är kvar från truppen som åkte ur division 1 i fjol.

  • Publicerad 09:25, 11 mar 2016

– Det känns fortfarande bittert.

Patrik Sandberg, herransvarig i Huddinge IF Fotboll, minns bara alltför väl hur fjolårssäsongen i division 1 norra slutade. Med ett enda måls marginal åkte Huddinge ner i tvåan.

Besvikelsen var givetvis stor hos spelarna, och de flesta valde att lämna klubben.

– Man får räkna med det när ett lag åker ur, säger Patrik Sandberg. Vi har inte så mycket pengar i vår klubb och många yngre spelare gick till klubbar som kan betala högre löner.

I dagsläget är endast fyra spelare kvar från fjolårets trupp: Joar Gadd Berglund, målvakt, samt Bover Gültekin, Jimmie Engqvist och Jonas Desai.

Huddinge har jobbat hårt för att fylla luckorna. Sex juniorer har flyttats upp i A-truppen. Flera nyförvärv har tillkommit, och intressantast bland dem är anfallaren Samuel Aziz. 24-åringen spelade med Syrianska i superettan i höstas. 2011 gjorde Aziz två allsvenska matcher för Helsingborg. På meritlistan finns också deltagande i U17- och U19-landslaget.

– Anfallsmässigt är vi starkare än i fjol, säger Patrik Sandberg. Det vi nu letar efter är en rutinerad mittback. Lyckas vi hitta honom så kommer vi att ligga på övre tabellhalvan.

Huddinge IF har premiär i division 2 södra Svealand den 10 april hemma mot Örebrogänget Karlslund.