Man sprängde granat vid bilfirma – åtalas

30-åringen som åtalats för dubbelmordet i Kista i våras är även misstänkt för ett attentat i Sollentuna. Enligt åtalet sprängde han en handgranat utanför en bilfirma, sköt flera skott mot fasaden och pressade handlaren på 700 000 kronor.

  • Publicerad 13:14, 6 okt 2017

I måndags åtalades en 30-årig man från Järvaområdet för det uppmärksammade dubbelmordet i Kista den 8 mars 2017 då två män sköts till döds i en bil på Själlandsgatan.

30-åringen står också åtalad för ett attentat mot en bilfirma i Sollentuna i februari i år.

Enligt åtalet sprängde mannen, tillsammans med en annan person, en handgranat och sköt flera skott mot företaget.

På övervakningsfilmerna syns hur två män närmar sig fastigheten. Den ene avlossar ett antal skott med ett handeldvapen, och den andre kastar en granat som studsar mot fasaden och sedan detonerar på marken utanför entrén.

Vid den tekniska undersökningen hittades fyra patronhylsor av kaliber 9 mm i snön utanför och ett tiotal kulhål i fönster och fasad.

Åklagaren rubricerar gärningen som försök till grov utpressning eftersom den har innefattat ”hot av allvarligt slag som påtagligt har förstärkts med hjälp av vapen och en handgranat”.

Fira kvinnodagen med fem modiga pionjärer

Nyheter "Förändring är möjlig, låt dig inspireras" I kampen för en jämlikare värld presenteras utställningen ”Sveriges Kvinnliga pionjärer” på Internationella Kvinnodagen, den 8 mars, i en utställning på flera platser i Sollentuna.tisdag 2/3 12:15

Coronasmittans tredje våg är här

Nyheter Smittan har tagit ny fart Smittan ökar så pass snabbt att man kan tala om en tredje våg. Det menar Region Stockholms tillförordnade chef Johan Bratt i en intervju i SVT.tisdag 2/3 11:35