En 34-årig man döms för misshandel, ofredande, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Påföljden blir villkorlig dom med samhällstjänst i 160 timmar. Brotten har ägt rum i Enköping.

På kvällen den 24 januari 2020 hade kvinnan lagt sig i sängen för att sova, tillsammans med hennes och mannens fyra månader gamla dotter. Mannen låg också i sängen.

Kränkande och förnedrande

Paret diskuterade dotterns utveckling. Kvinnan halvsatt i sängen för att amma dottern. Mannen slog då kvinnan två gånger i ryggen. Kvinnan har i förhör berättat att hon upplevde att det var kränkande och förnedrande, särskilt därför att hon ammande mannens barn och tänkte ”vad får barnet uppleva?”. Hon var glad att dottern var så liten att hon inte förstod.

Slog för att tysta

Mannen har sagt att han fick kvinnans armbåge i ansiktet och att han sedan slog mot kvinnan "för att få henne att vara tyst". Han tänkte inte på var dottern befann sig när han slog.

Tingsrätten anser att mannen måste ha insett att han kunde skada kvinnan. Enligttingsrätten kan det inte uppfattas på annat sätt än att mannen slog uppsåtligen, med avsikt att träffa och därmed skada henne.

Kränkning och knark

Mannen döms också för att ha skickat kränkande och störande meddelanden till kvinnan. Han döms även för att ha innehaft narkotikaklassade tabletter och för att ha kört bil efter att ha använt narkotika.