En man i 50-årsåldern åtalas för försök till mord. Detta efter att ha skjutit åtta skott med ett hagelgevär mot en man i 30-årsåldern. 30-åringen träffades av ett 30-tal kulor i bland annat magen, halsen, huvudet och axeln.

Detta hände i slutet av augusti vilket Mitt i Sigtuna rapporterade om.

Anhöriga

De båda männen är släkt med varandra. 30-åringen är sedan tidigare känd hos polisen och förekommer under 27 avsnitt i belastningsregistret, huvudsakligen för trafikbrott, narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han dömdes 2017 tio månaders fängelse för olaga hot mot en närstående.

Dagarna innan mordförsöket misshandlade 30-åringen en annan anhörig och hotade fyra närstående till livet, däribland 50-åringen. Detta, tillsammans med andra åtalspunkter, narkotikabrott, brott mot knivlagen, våldsamt motstånd och olovlig körning bidrog till att 30-åringen i oktober dömdes till sex månaders fängelse.

Nekar till brott

50-åringen som nu står åtalad för mordförsöket på sin yngre släkting förnekar brott. Av åtalet framgår att han ska ha skjutit flera skott med hagelgeväret mot 30-åringen genom vindrutan på en bil. Åtminstone två skott ska ha träffat. Enligt en ljudfil sköts åtta skott.

När 30-åringen, träffad av kulorna, tog sig ut ur bilen och flydde över en åker, ska 50-åringen, enligt ett vittne, ha följt efter och avlossat ytterligare skott.

När polisen kom till platsen greps 50-åringen. 30-åringen hittades i ett buskage i närheten. Hans tillstånd var allvarligt men inte livshotande och han fördes omedelbart till sjukhus.

Rättegång startar i morgon

Rättegången mot 50-åringen inleds i imorgon tisdag i Attunda tingsrätt.

– Min bedömning är att det kommer bli en fällande dom. Sedan är det oklart hur rätten kommer att se på de bakomliggande omständigheterna. Men att skjuta någon med ett hagelgevär flera gånger är ett allvarligt brott med högt straffvärde, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad.

Mitt i har pratat med 50-åringens advokat som avböjt att kommentera.