Hagelskotten träffade 30-åringen genom vindrutan på bilen. Foto: Polisen

Man sköts med 30 kulor från hagelgevär

En man i 50-årsåldern står åtalad för försök till mord efter att ha skjutit flera skott med ett hagelgevär mot en anhörig.

  • Publicerad 13:10, 10 jan 2022

Att skjuta någon med ett hagelgevär flera gånger är ett allvarligt brott med högt straffvärde

En man i 50-årsåldern åtalas för försök till mord. Detta efter att ha skjutit åtta skott med ett hagelgevär mot en man i 30-årsåldern. 30-åringen träffades av ett 30-tal kulor i bland annat magen, halsen, huvudet och axeln.

Detta hände i slutet av augusti vilket Mitt i Sigtuna rapporterade om.

Anhöriga

De båda männen är släkt med varandra. 30-åringen är sedan tidigare känd hos polisen och förekommer under 27 avsnitt i belastningsregistret, huvudsakligen för trafikbrott, narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han dömdes 2017 tio månaders fängelse för olaga hot mot en närstående.

Dagarna innan mordförsöket misshandlade 30-åringen en annan anhörig och hotade fyra närstående till livet, däribland 50-åringen. Detta, tillsammans med andra åtalspunkter, narkotikabrott, brott mot knivlagen, våldsamt motstånd och olovlig körning bidrog till att 30-åringen i oktober dömdes till sex månaders fängelse.

Nekar till brott

50-åringen som nu står åtalad för mordförsöket på sin yngre släkting förnekar brott. Av åtalet framgår att han ska ha skjutit flera skott med hagelgeväret mot 30-åringen genom vindrutan på en bil. Åtminstone två skott ska ha träffat. Enligt en ljudfil sköts åtta skott.

När 30-åringen, träffad av kulorna, tog sig ut ur bilen och flydde över en åker, ska 50-åringen, enligt ett vittne, ha följt efter och avlossat ytterligare skott.

När polisen kom till platsen greps 50-åringen. 30-åringen hittades i ett buskage i närheten. Hans tillstånd var allvarligt men inte livshotande och han fördes omedelbart till sjukhus.

Rättegång startar i morgon

Rättegången mot 50-åringen inleds i imorgon tisdag i Attunda tingsrätt.

– Min bedömning är att det kommer bli en fällande dom. Sedan är det oklart hur rätten kommer att se på de bakomliggande omständigheterna. Men att skjuta någon med ett hagelgevär flera gånger är ett allvarligt brott med högt straffvärde, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad.

Mitt i har pratat med 50-åringens advokat som avböjt att kommentera.

Detta har hänt:

Den 26 augusti 2021 fick polisen larm om skottlossning hemma hos en man i 50-årsåldern.

Mannen ska ha skjutit genom vindrutan på en bil där en yngre släkting i 30-årsåldern bafann sig.

30-åringen har tidigare hotat att döda flera anhöriga, inklusive 50-åringen.

30-åringen träffades av 30 kulor. Han överlevde trots skadorna.

50-åringen har suttit häktad sedan 28 augusti.

Rättegång inleds tisdag den 11 januari.

Visa merVisa mindre

Flyktingar bor hos Sigtunahem

Nyheter Ny lag. 7 av 21 från Ukraina har fått bostad Möblerade lägenheter i Sigtunahems bestånd. Det är bostäderna som kommunen erbjuder till de tilldelade flyktingarna från Ukraina. – De är nöjda med de boenden de har fått, säger Olive Carlson på...fredag 5/8 10:25

Bensin: lägsta priset på fem månader

Nyheter På väg. Bensinpriset sjunker, men fortfarande högt Literpriset för bensin ligger under 20 kronor för första gången sedan Ryssland invaderade Ukraina. – Det är fortfarande för dyrt, tycker en besökare som Mitt i pratar med på en bensinstation i Märsta.onsdag 3/8 16:00

”Inga vanliga svenne-bilar”

Nyheter Bilträff i Torsåker. Här samlas bilfantaster för att visa upp sina pärlor På gräsmattan intill The Nut House rullar bilarna in – och inte vilka bilar som helst. Först på plats är en Nash Metropolitan, årsmodell 1958 och en ombyggd BMW vid namn Alpina B6 3,5 årsmodell 1988.söndag 31/7 19:00

Efter masstängningen: Här öppnar McDonald's nytt

Nyheter McDonalds lägger ner butiker på flera håll – men satsar här Snabbmatskedjan lägger ner restaurang efter restaurang i olika centrum runt om i Stockholms län. Men i Märsta går de emot den dystra trenden. Här öppnar McDonald's ett nytt ställe, som kommer...fredag 29/7 8:38

Bopriserna fortsätter sjunka

Nyheter Mäklare:. Fördel för förstagångsköpare Den senaste månaden har bostadsrättspriserna sjunkit i Sigtuna kommun. Och det rejält, visar nya mätningar från Svensk mäklarstatistik.torsdag 21/7 16:27