Sex personer är gripna misstänkta för synnerligen grov misshandel. Foto: Google maps / Mostphotos

Man sköts i benet – sex personer anhållna

Efter samtal om ett stort bråk i Hallonbergen hittade polisen en man som var skjuten i benet i Hallonbergen. Sex personer är nu anhållna, misstänkta för synnerligen grov misshandel.

  • Publicerad 07:03, 17 dec 2021

Ola Österling på polisens mediecenter berättar att flera personer larmade myndigheten om ett större bråk i Hallonbergen klockan halv nio på torsdagskvällen.

– Under vår insats i Hallonbergen anträffade vi sedan en skjuten man. Han är inte livshotande skadad, men fördes till sjukhus med ambulans, säger Österling.

Offensiv utredning

Det visade sig att mannen hade skjutits i benet. Polisen hörde vittnen, säkrade spår och inledde en förundersökning om synnerligen grov misshandel.

– En timme senare hade man gripit sex personer som misstänks för brottet, säger Ola Österling som inte vill ge detaljer om gripandet annat än att det föranleddes av ett "offensivt utredningsarbete med en räcka av indicier som blev en beviskedja".

Var i Hallonbergen mannen sköts eller var de misstänkta greps vill polisen inte kommentera i nuläget.

Klargöra roller

Under natten förhördes männen och under morgonen anhölls samtliga sex på begäran av åklagaren. Alla är misstänkta för samma brott i nuläget.

– Sedan ska man klargöra deras roll i brottet. Det kan finnas anstiftare, gärningsmannaskap och medhjälpare. Men rubriceringen är synnerligen grov misshandel på samtliga, säger Ola Österling.

Inom 48 timmar måste männen nu häktas. Under tiden som förundersökningen fortgår ökar polisen sin närvaro i Hallonbergen centrum.

– Dels för att en sådan händelse väcker många frågor hos de som bor i området. Och så kan det finnas de som ser en polis och som snabbt och enkelt kan berätta om iakttagelser de gjort, säger Ola Österling.

De sex personerna, samtliga män, blev senare anhållna av åklagare.

Inte många kvar i Solna och Sumpan av de som föddes 70

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Covid-19: Rekordsiffror i Sundbyberg

Nyheter 792 bekräftade fall i staden – nästan en fördubbling Spridningen av covid-19 slår nya rekord i Sundbyberg. Folkhälsomyndighetens statistik för vecka 1 visar att 792 nya fall har bekräftats i staden.torsdag 13/1 16:53

Sundbyberg har minst antal pensionärer

Nyheter Få 65-plussare i staden I Sverige växer andelen pensionärer. Men i Solna och Sumpan är det tvärtom och båda kommunerna har mycket mindre antal 65-plussare jämfört med hela riket.måndag 10/1 13:26

Vladans hjälteinsats: Stoppade brand på Systembolaget

Nyheter Störtade iväg från gymmet med två brandsläckare i högsta hugg Tidigt på torsdagsmorgonen började det brinna på Systembolaget i Sundbyberg. Som tur var agerade Annedalsbon Vladan Jovanovic, som jobbar på gymmet Core alldeles intill, rådigt och lyckades begränsa...fredag 7/1 13:27