Sex personer är gripna misstänkta för synnerligen grov misshandel. Foto: Google maps / Mostphotos

Man sköts i benet – sex personer anhållna

Efter samtal om ett stort bråk i Hallonbergen hittade polisen en man som var skjuten i benet i Hallonbergen. Sex personer är nu anhållna, misstänkta för synnerligen grov misshandel.

  • Publicerad 07:03, 17 dec 2021

Ola Österling på polisens mediecenter berättar att flera personer larmade myndigheten om ett större bråk i Hallonbergen klockan halv nio på torsdagskvällen.

– Under vår insats i Hallonbergen anträffade vi sedan en skjuten man. Han är inte livshotande skadad, men fördes till sjukhus med ambulans, säger Österling.

Offensiv utredning

Det visade sig att mannen hade skjutits i benet. Polisen hörde vittnen, säkrade spår och inledde en förundersökning om synnerligen grov misshandel.

– En timme senare hade man gripit sex personer som misstänks för brottet, säger Ola Österling som inte vill ge detaljer om gripandet annat än att det föranleddes av ett "offensivt utredningsarbete med en räcka av indicier som blev en beviskedja".

Var i Hallonbergen mannen sköts eller var de misstänkta greps vill polisen inte kommentera i nuläget.

Klargöra roller

Under natten förhördes männen och under morgonen anhölls samtliga sex på begäran av åklagaren. Alla är misstänkta för samma brott i nuläget.

– Sedan ska man klargöra deras roll i brottet. Det kan finnas anstiftare, gärningsmannaskap och medhjälpare. Men rubriceringen är synnerligen grov misshandel på samtliga, säger Ola Österling.

Inom 48 timmar måste männen nu häktas. Under tiden som förundersökningen fortgår ökar polisen sin närvaro i Hallonbergen centrum.

– Dels för att en sådan händelse väcker många frågor hos de som bor i området. Och så kan det finnas de som ser en polis och som snabbt och enkelt kan berätta om iakttagelser de gjort, säger Ola Österling.

De sex personerna, samtliga män, blev senare anhållna av åklagare.

Inte många kvar i Solna och Sumpan av de som föddes 70

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu blickar krögarna framåt: "Kul med mycket att göra igen"

Nyheter Gästerna återvänder till kroglivet Den första sommaren på två år helt utan restriktioner är i full gång. Hungriga gäster har börjat hitta tillbaka till restaurangerna i Solna och Sundbyberg, samtidigt spås nya orosmoln.fredag 5/8 13:30

Snart dags för Bergshamra Pride

Nyheter Tillbaka efter pandemiuppehållet Efter en vecka av Stockholm Pride kan Solnaborna snart njuta av ännu en parad, nämligen sin egen. Lördagen 27 augusti arrangeras Bergshamra Pride på nytt efter inställda firanden under pandemiåren.fredag 5/8 13:15

Nya bilder: Här sprängs för nya t-banan till Solna

Nyheter Mitt i tittar in i arbetstunneln vid Arenastaden Om sex år ska man kunna ta tuben till Arenastaden. Då måste berg sprängas, och inte bara för spårtunnlarna. Mitt i svängde förbi Dalvägen där en 310 meter lång arbetstunnel tar form.torsdag 4/8 16:00