Sex personer greps en skottlossningen – men bara en person har nu häktats. Foto: Google maps / Mostphotos

Man sköts i benet – en person har häktats

Efter samtal om ett stort bråk i Hallonbergen hittade polisen en man som var skjuten i benet i Hallonbergen. Sex greps, men bara en har nu häktats – misstänkt för synnerligen grov misshandel.

  • Publicerad 08:54, 22 dec 2021

Flera personer larmade polisen i torsdags om ett större bråk i Hallonbergen klockan halv nio på kvällen.

– Under vår insats i Hallonbergen anträffade vi sedan en skjuten man. Han är inte livshotande skadad, men fördes till sjukhus med ambulans, sa Ola Österling vid polisen till Mitt i efter skottlossningen.

Fem släpptes

Det visade sig att mannen hade skjutits i benet. Polisen hörde vittnen, säkrade spår och inledde en förundersökning om synnerligen grov misshandel.

Sex personerna, samtliga män, greps och blev senare anhållna av åklagare. Men på måndagen hade fem av männen släppts och bara en av dem hade häktats.

– Han är misstänkt för att ha skjutit en person som fick en skada som krävde sjukhusvård, men som inte ska vara av slaget att det krävde större insatser från sjukvården, säger åklagaren Helene Gestrin.

De andra fem personerna är enligt åklagaren inte misstänkta för att ha skjutit brottsoffret, men de är inte helt avskrivna från utredningen.

– Samtliga sex personer greps, misstänkta för att ha deltagit i skjutningen, men när utredningen fortsatt och bilden klarnat är det den häktade personen som är primärt misstänkt, säger Helene Gestrin.

Vad kan du säga om motiv?

– Det har varit någon form av konflikt som utspelat sig på platsen. Men vi utreder vad det är som hänt och eftersom vi är så tidigt i utredningen vill jag inte gå in närmare på vad som utspelat sig eftersom vi utför grundförhör med människor som befunnit sig på och runtom platsen.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Covid-19: Rekordsiffror i Sundbyberg

Nyheter 792 bekräftade fall i staden – nästan en fördubbling Spridningen av covid-19 slår nya rekord i Sundbyberg. Folkhälsomyndighetens statistik för vecka 1 visar att 792 nya fall har bekräftats i staden.torsdag 13/1 16:53

Sundbyberg har minst antal pensionärer

Nyheter Få 65-plussare i staden I Sverige växer andelen pensionärer. Men i Solna och Sumpan är det tvärtom och båda kommunerna har mycket mindre antal 65-plussare jämfört med hela riket.måndag 10/1 13:26

Vladans hjälteinsats: Stoppade brand på Systembolaget

Nyheter Störtade iväg från gymmet med två brandsläckare i högsta hugg Tidigt på torsdagsmorgonen började det brinna på Systembolaget i Sundbyberg. Som tur var agerade Annedalsbon Vladan Jovanovic, som jobbar på gymmet Core alldeles intill, rådigt och lyckades begränsa...fredag 7/1 13:27