Sex personer greps en skottlossningen – men bara en person har nu häktats. Foto: Google maps / Mostphotos

Man sköts i benet – en person har häktats

Efter samtal om ett stort bråk i Hallonbergen hittade polisen en man som var skjuten i benet i Hallonbergen. Sex greps, men bara en har nu häktats – misstänkt för synnerligen grov misshandel.

  • Publicerad 08:54, 22 dec 2021

Flera personer larmade polisen i torsdags om ett större bråk i Hallonbergen klockan halv nio på kvällen.

– Under vår insats i Hallonbergen anträffade vi sedan en skjuten man. Han är inte livshotande skadad, men fördes till sjukhus med ambulans, sa Ola Österling vid polisen till Mitt i efter skottlossningen.

Fem släpptes

Det visade sig att mannen hade skjutits i benet. Polisen hörde vittnen, säkrade spår och inledde en förundersökning om synnerligen grov misshandel.

Sex personerna, samtliga män, greps och blev senare anhållna av åklagare. Men på måndagen hade fem av männen släppts och bara en av dem hade häktats.

– Han är misstänkt för att ha skjutit en person som fick en skada som krävde sjukhusvård, men som inte ska vara av slaget att det krävde större insatser från sjukvården, säger åklagaren Helene Gestrin.

De andra fem personerna är enligt åklagaren inte misstänkta för att ha skjutit brottsoffret, men de är inte helt avskrivna från utredningen.

– Samtliga sex personer greps, misstänkta för att ha deltagit i skjutningen, men när utredningen fortsatt och bilden klarnat är det den häktade personen som är primärt misstänkt, säger Helene Gestrin.

Vad kan du säga om motiv?

– Det har varit någon form av konflikt som utspelat sig på platsen. Men vi utreder vad det är som hänt och eftersom vi är så tidigt i utredningen vill jag inte gå in närmare på vad som utspelat sig eftersom vi utför grundförhör med människor som befunnit sig på och runtom platsen.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu blickar krögarna framåt: "Kul med mycket att göra igen"

Nyheter Gästerna återvänder till kroglivet Den första sommaren på två år helt utan restriktioner är i full gång. Hungriga gäster har börjat hitta tillbaka till restaurangerna i Solna och Sundbyberg, samtidigt spås nya orosmoln.fredag 5/8 13:30

Snart dags för Bergshamra Pride

Nyheter Tillbaka efter pandemiuppehållet Efter en vecka av Stockholm Pride kan Solnaborna snart njuta av ännu en parad, nämligen sin egen. Lördagen 27 augusti arrangeras Bergshamra Pride på nytt efter inställda firanden under pandemiåren.fredag 5/8 13:15

Nya bilder: Här sprängs för nya t-banan till Solna

Nyheter Mitt i tittar in i arbetstunneln vid Arenastaden Om sex år ska man kunna ta tuben till Arenastaden. Då måste berg sprängas, och inte bara för spårtunnlarna. Mitt i svängde förbi Dalvägen där en 310 meter lång arbetstunnel tar form.torsdag 4/8 16:00