Polisiärt. Män sköt mot barnfamilj i Bro. Foto: Wikimedia Commons

Män sköt mot barnfamilj i Bro

Två män i 25-årsåldern har anhållits efter skottlossning mot en bil i Upplands-Bro, måndag den 2 augusti.

  • Publicerad 09:08, 3 aug 2021

Ingen av dem är skadad.

Polisen larmades strax efter klockan 19 av vittnen som sett ett antal personer skjuta mot en bil. De misstänkta gärningspersonerna lämnade sedan platsen på moped. Den misstänkta brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning.

Efter cirka en timme hittades bilen.

– Då hittade vi målsägande också, som var kvar i bilen. Ingen av dem är skadad, sade Anders Bryngelsson, presstalesperson för Stockholmspolisen till Nyhetsbyrån TT på måndagskvällen.

Flera brott misstänks

En förundersökning är inledd om mordförsök, grovt vapenbrott och försök till grovt rån, enligt polisens hemsida.

Under utredningen hittades också ett misstänkt farligt föremål som undersökts. Föremålet har förts bort och utredningen omfattar därmed även rubriceringen förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Två män anhållna

De båda männen som varit frihetsberövade har efter förhör gripits och därefter anhållits av åklagare, rapporterade polisen på morgonen den 3 augusti.

En man, en kvinna och ett spädbarn satt i bilen som besköts. Dessa sökte hjälp på en bensinmack i närheten, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Flera vittnen

Flera ögonvittnen såg hur mopeder körde fram till en Audi i Upplands-Bro och sköt flera skott mot bilen, enligt uppgifter till Aftonbladet. Gärningsmännen ska ha öppnat eld från olika vapen mot varsin sida av fordonet.

Ödeläggelse

Den som åstadkommer explosion, översvämning, ras, skeppsbrott, flyg- eller tågolycka eller annan sådan ofärd och därigenom framkallar fara för annans liv eller hälsa eller för omfattande förstörelse av annans egendom, kan dömas för allmänfarlig ödeläggelse.

Planen: Kommunen vill bygga LSS-boende på fotbollsplanen

Grannar kritiska: "De har inte gjort sin hemläxa" I norra Brunna vill kommunen att Upplands-Brohus ska bygga ett LSS-boende. Grannarna menar att dessa boenden både ska och måste byggas, men de frågar sig om Upplands-Bro gjort sin hemläxa gällande...fredag 24/9 18:04

Ansvarig politiker: ”Inget är klart”

Kommunen om LSS-planerna i Brunna. Socialnämndens ordförande Martin Normark (L) som är ansvarig för de eventuella planerna i Brunna vill framhålla att ingenting är klart.fredag 24/9 17:59