Polisen utreder ett mordförsök efter att en man kom in svårt knivhuggen till akuten mitt i natten. Dådet ska ha skett på Nytorpsvägen i Täby Illustration: Google maps/Mitt i

Man överfallen och svårt knivhuggen – larmade inte polisen

Misstänkt mordförsök i Täby. Det svårt skadade offret ska inte ha larmat polis och ambulans direkt utan ringt en kompis som körde honom till akuten. – Han hade hugg i ryggen som hade gått in en bit, uppger Jan Berlin vid Täbypolisen.

  • Publicerad 16:51, 5 nov 2019

Polisen fick kännedom om det misstänkta mordförsöket i Täby först när den svårt skadade mannen befann sig på Danderyds sjukhuset, enligt Jan Berlin vid Täbypolisen.

Mannen ska av okänd anledning ha befunnit sig på Nytorpsvägen när han strax efter midnatt natten till söndag överfölls.

– Han ringer en kompis som kommer dit och tar honom till Danderyds sjukhus, uppger Jan Berlin.

Offret opererades akut

Mannen blödde och var svårt skadad när han kom in till akuten.

– Det var hugg i ryggen som hade gått in en bit. Han fick opereras där. Det var allvarliga skador.

Polisen utreder det inträffade som försök till mord. Det ska i nuläget inte finnas någon misstänkt gärningsperson utpekad.

Hund sökt efter DNA-spår

Enligt uppgift hölls ett första förhör med offret på sjukhuset för att få klarhet i vad som hade hänt. Till en början ska polisen ha haft svårt att lokalisera brottsplatsen, enligt Jan Berlin.

Patruller ska under söndagsmorgonen sökt bland annat efter blodspår i området kring Nytorpsvägen.

– Vi tog också dit brottsplatssökhund som söker DNA. De söker egentligen kroppsvätskor, allt ifrån blod till sperma och saliv.

Motivet till dådet okänt

Först i dag har polisen gått ut med uppgifter om att det pågår en utredning om försök till mord i Täby. Motivet till dådet är oklart och detaljerna kring vad som hänt är få.

Misstänkt för mordförsöket i Ella Gård släppt på fri fot

För en månad skedde ett liknande dåd sent på kvällen i Ella gård i Täby. Då hittades en man knivskuren i en bil. En misstänkt greps, men han släpptes senare även om misstankarna enligt åklagaren kvarstod.

– Vi ser ingen koppling dit, säger Jan Berlin.

Hur går polisen vidare med utredningen om helgens knivdåd?

– Vi håller på att försöka få tag i vittnesuppgifter, lokalisera brottsplats och hålla förhör. Det är det vi håller på att jobba med nu.