En 25-årig man boende i Bro döms till sammanlagt 7 200 kronor i böter för olaga hot och ofredande.

En man i Bålsta har i förhör berättat att han och Brobon träffades viaappen Grindr och var ett par under några månader 2019.

Bålstabon sa först att han ville att de skulle ta en paus men förklarade sedan att han inte ville ha något mer med Brobon att göra.

Spårades via en app

Ett av skälen till att Bålstabon ville bryta kontakten var att Brobon spårade honom via en app när han träffade en annan kille och väntade på honom utanför den killens bostad.

Brobon fortsatte dock att ringa och skicka meddelanden till Bålstabon. Bålstabon upplevde det som psykiskt påfrestande och kränkande. Det han upplevt som mest påfrestande har varit att Brobon haft koll på var han varit någonstans, kontaktat hans familj och hotat att ta livet av sig.

Hotfullt meddelande

Brobon har också skickat meddelanden till en gemensam vän där det stod att han skulle sparka in pannbenet på Bålstabon.

Brobon har förklarat det inträffade med att han mått väldigt psykiskt dåligt men att han aldrig hade kunnat sparka in någons pannben.

Tingsrätten anser att Brobon har agerat med uppsåt när han fortsatt kontakta Bålstabon trots att han visste att denne ville bli lämnad i fred. Brobon måste enligt tingsrätten också ha insett att meddelandet om att sparka in pannbenet skulle uppfattas som ett hot.