Rättvisans palats. Uppsala tingsrätt. Foto: Mostphotos

Man ofredades av expojkvän

En man i Bålsta blev hotad och ofredad av sin tidigare pojkvän. Expojkvännen döms nu till böter.

  • Publicerad 10:44, 22 feb 2021

En 25-årig man boende i Bro döms till sammanlagt 7 200 kronor i böter för olaga hot och ofredande.

En man i Bålsta har i förhör berättat att han och Brobon träffades via
appen Grindr och var ett par under några månader 2019.

Bålstabon sa först att han ville att de skulle ta en paus men förklarade sedan att han inte ville ha något mer med Brobon att göra.

Spårades via en app

Ett av skälen till att Bålstabon ville bryta kontakten var att Brobon spårade honom via en app när han träffade en annan kille och väntade på honom utanför den killens bostad.

Brobon fortsatte dock att ringa och skicka meddelanden till Bålstabon. Bålstabon upplevde det som psykiskt påfrestande och kränkande. Det han upplevt som mest påfrestande har varit att Brobon haft koll på var han varit någonstans, kontaktat hans familj och hotat att ta livet av sig.

Hotfullt meddelande

Brobon har också skickat meddelanden till en gemensam vän där det stod att han skulle sparka in pannbenet på Bålstabon.

Brobon har förklarat det inträffade med att han mått väldigt psykiskt dåligt men att han aldrig hade kunnat sparka in någons pannben.

Tingsrätten anser att Brobon har agerat med uppsåt när han fortsatt kontakta Bålstabon trots att han visste att denne ville bli lämnad i fred. Brobon måste enligt tingsrätten också ha insett att meddelandet om att sparka in pannbenet skulle uppfattas som ett hot.

Ofredande

Brottet ofredande består av att gärningsmannen handgripligen antastar eller genom skottlossning, stenkastning, oljud eller annat hänsynslöst beteende på annat sätt ofredar annan. Ofredande kräver uppsåt hos gärningsmannen.
Källa: Minilex

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24