Övergreppet ägde rum i en butik i SKHLM. Foto: Anna Z Ek

Man ofredade pojke i Skärholmen centrum

En man i 25-årsåldern har dömts för sexuellt ofredande av en 13-årig pojke, i en butik i Skärholmen centrum.

  • Publicerad 11:28, 15 nov 2017

13-åringen kom till butiken för att få hjälp med en trasig soft-airgun. Först fick han hjälp av butiksanställda, men sedan dök en kund upp och gav pojken goda råd. Men det stannade inte vid det. Mannen frågade hur stort pojkens könsorgan var och om han fick ta på det.

När pojken började backa ut från butiksgången följde mannen efter och klämde pojken i skrevet. Han tog också tag i byxlinningen, drog ut byxorna och försökte titta ner i dem. Han ville att pojken skulle följa med in på en toalett och bad om hans telefonnummer. Pojken gav honom då ett påhittat nummer. Sedan gick han snabbt ut ur butiken och ringde sin mamma för att berätta om övergreppet. Mamman har sedan berättat hur rädd, chockad och äcklad hennes son var.

Händelsen ägde rum hösten 2016. Nu har Södertörns tingsrätt dömt mannen till skyddstillsyn, med krav att medverka i stödjande insatser som frivården och sociala myndigheter tycker är lämpliga. Han ska också betala 7 000 kronor i ersättning för kränkning.

Mannen, som är i 25-årsåldern, identifierades både genom pojkens och en butikschefs uppgifter. Han förnekar brottet. Tingsrätten anser dock att pojkens berättelse är trovärdig och att den stöds av den övriga utredningen.

Mannen har tidigare dömts för liknande brott.