Två män höggs ner, varpå en dog. Nu häktar åklagare en man och en kvinna och misstänker att ytterligare en man och en kvinna var inblandade i mord och mordförsöket på Kungsholmen. Foto: Sal Idriss

Man och kvinna begärs häktade för mordet vid Västemalmsgallerian

En man höggs till döds utanför Västermalmsgallerian i slutet av förra veckan. Två personer begärs nu häktade och ytterligare två personer är anhållna i ärendet.

  • Publicerad 11:51, 3 jun 2021

Totalt handlar det om fyra personer som är misstänkta för inblandning i mordet vid Västermalmsgallerian förra fredagen, 28 maj. Det var då två personer knivhöggs utomhus, den ena så pass allvarligt att han senare avled.

En man och en kvinna, greps sedan på tisdag 1 juni. De har nu begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord tillsammans.

Ytterligare två personer, en man och en kvinna, greps på onsdagen. Även dessa är på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord.

https://www.mitti.se/nyheter/ingen-gripen-efter-mord-vid-vastermalmsgallerian/repueE!I@PbHJH5ivJwn9T8rGYEiw/

– De fyra misstänkta känner varandra, men utifrån vad som hittills har kommit fram i utredningen kände de misstänkta inte målsägandena, säger kammaråklagare Zilla Hirsch som är förundersökningsledare.

De misstänkta är mellan 20 och 26 år gamla.