Misshandeln och kränkningarna började i november förra året när mannen och kvinnan bodde tillsammans. I tre månader utsatte han kvinnan för olika typer av våld. Det framgår av en dom i Södertörns tingsrätt.

Kvinnan berättar för tingsrätten att mannen i början av deras relation var normal men att han sedan förändrades och blev allt mer kontrollerande.

Mannen ville inte att hon skulle prata med vare sig vänner eller arbetskamrater eller att hon skulle arbeta. Han kom och hämtade henne på jobbet varje dag och medan hon var där ringde han upprepade gånger. Om hon inte svarade blev han arg. Till slut var hon tvungen att säga upp sig.

Han raderade också kontakter från hennes telefon och började bli våldsam. Kvinnan berättar att det började med hot och örfilar. Sedan eskalerade det.

Månader av våld

Av domen framgår att mannen bland annat tagit strypgrepp på kvinnan, slängt omkull henne på marken och utdelat slag och sparkar. Kvinnan fick skador på tänder och började blöda.

Mannen har förutom den omfattande misshandeln våldtagit sin hustru och därefter låst in henne i i lägenheten genom att låsa säkerhetslåset så att hon inte kunde öppna dörren.

Kvinnan har vid flera tillfällen berättat för andra om det hon utsatts för men inte velat polisanmäla av rädsla.

Omfattande bevisning

Mannen förnekar både misshandeln och våldtäkten. Men tingsrätten tror honom inte. Dels uppfattar de kvinnans berättelse som logisk och trovärdig, dels styrks den av fotografier, journalanteckningar, rättsintyg, händelserapporter från polisen, ett filmklipp och vittnesuppgifter.

Efter övergreppen bor kvinnan på ett skyddat boende. Hon mår mycket dåligt och har svårt att äta och sova, får panikattacker och har självmordstankar.

Tingsrätten har dömt mannen till tre års fängelse för grov kvinnofridskränkning och våldtäkt. Mannen ska också betala ett skadestånd på 175 000 kronor till kvinnan.

Även mannens bror stod åtalad för delaktighet i misshandeln men frikändes i brist på bevis.