En större polisinsats letade sent torsdagskvällen efter en man som bland annat kört på en polis och backat in i en polisbil. Foto: Pekka Pääkkö

Man körde rätt in i polisbilar

När poliser försökte gripa en man i 35-årsåldern körde han på en polisman på foten och backade in i en polisbil. Det är, enligt polisen, bakgrunden till den stora polisinsats som pågick i Tyresö under torsdagskvällen.

  • Publicerad 14:17, 3 jun 2016

Polisen kallades till Granängsringen strax efter tio på torsdagskvällen. Åtminstone två män uppgavs vara i slagsmål med varandra. När polisen kom till Granängsringen lämnade en av männen platsen i bil och körde då över en polismans fot. Innan han lämnade platsen backade han också in i en polisbil

Polisen satte in flera patruller och en helikopter i jakten på mannen. Strax före elva på kvällen greps han på en gångväg nära Tyresö centrum. Han ska då ha färdats bland annat på Wättingestråket.

Även vid gripandet försökte mannen köra på poliser med sin bil.

Enligt uppgift från polisen släpptes mannen senare, på order från åklagare. Han misstänks nu för grov misshandel, fyra fall av försök till grov misshandel, smitning från trafikolycka, grovt rattfylleri samt narkotikabrott.