”Man kan inte gå runt och vara rädd hela tiden”

Två män är döda efter måndagens skottlossning på Skidbacken. Ingen är gripen. Dagen efter finns både oro och uppgivenhet i området. – Man har nästan blivit van, säger Jan Skybrant, boende på Skidbacken.

  • Publicerad 10:59, 13 nov 2018

Flera journalister anländer till garaget på Skidbacken när Mitt i Sundbyberg är på plats morgonen efter dödsskjutningen. I en sopanläggning syns vad som ser ut att vara skotthål.

Utöver det påminner knappt något om en brottsplats. Inga poliser eller avspärrningar, inga tända ljus och få människor.

Förskola bredvid

Alldeles intill ligger en förskola, här leker barnen på gården som vanligt. Avspärrningarna var borta på morgonen, berättar personalen.

Jan Skybrant, som bott här på Skidbacken sedan 1983, stannar till.

– Det klart det är hemskt det som hänt. Men det har varit skjutningar här förr, man har nästan blivit van, konstaterar han.

Inte rädda

Grannen Anne-Lise Ohlsson instämmer.

– Skjutningar, knark, det känns som att blir mer och mer, säger hon.

Förskolan låg innanför avspärrningarna på måndagen. Idag leker barnen som vanligt på gården.

De nämner dubbelmordet på Lötsjövägen i fjol och en skjutning i Rissne tidigare i år. Men varken Anne-Lise eller Jan känner sig otrygga i området, brottslighet har ju alltid funnits, menar de.

– Jag vet att en del som bor här inte vågar vara ute på kvällarna. Man kan inte gå runt och vara rädd hela tiden. Det som är obehagligt för mig är att jag har barnbarnsbarn som springer runt här, säger Anne-Lise.

”Våldet normaliserat”

Nicklas Söderlund jobbar i Hallonbergen och är ute med hundarna när vi träffar honom. Han läste om skjutningen igår, men idag har han inte märkt av det alls.

– Folk verkar inte bli chockade av våldet längre, det har blivit så jäkla normaliserat. Det är som att man blir avtrubbad, säger han.

– Det har ju hänt en del i området, både mord och bränder. På dagarna känns det ju lugnt här, men på kvällen är det kanske inte bästa området, säger Nicklas.

Nicklas Söderlund jobbar i området.

Otrygg och orolig

En kvinna som bor mittemot Skidbacken, på Bergshöjden, oroas efter skjutningen.

– Man är alltid otrygg och orolig här. Det första jag gjorde när jag hörde om det här igår var att ringa mina söner för att höra så att de mådde bra. De var i skolan, då kunde jag andas ut, berättar hon.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47