Fängelse. Mannen döms till 3,5 år fängelse och ska betala 120 000 kronor. Foto: Mikael Andersson

Man i Rotebro döms för mordbrand

En Sollentunabo döms till fängelse efter att han tände eld på sin egen lägenhet i Rotebro. Branden bröt ut i mars tidigare i år.

  • Publicerad 14:52, 25 jun 2020

På måndagen föll domen mot den man som greps i samband med en brand i Rotebro i mars. Åklagaren yrkade på en dom om grov mordbrand. Istället blir domen normalgraden mordbrand.

Tände eld på sin egen lägenhet

Den 9 mars, strax innan lunch, kallades polis och räddningstjänst till Rotebro med anledning av en brand i en lägenhet. Ingen person uppgavs då ha skadats i samband med branden.

Den numera dömde greps i närheten av fastigheten.

”Mannen som nu dömts befann sig i närheten av fastigheten under räddningsinsatsen och ska själv ha påkallat polisens uppmärksamhet”, står det i polisens pressmeddelande. Attunda tingsrätt skriver i sitt domslut att branden inneburit fara för annans liv och hälsa.

Påföljden för brottet blir 3,5 års fängelse.

Det framkommer inte om försvaret avser att överklaga domen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så blir nya Södra Häggvik

Nyheter Från handel och industri till en blandning av bostäder och service. Stora delar av Södra Häggvik planändrades redan i början av 2000-talet efter att gamla ABB-huset – nuvarande The Factory – stod klart. Först nu är planerna på en blandad stadsdel med bostäder,...onsdag 28/10 4:50

City Gross siktar på att slå upp portarna först

Nyheter "Vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det." City Gross stängde sin butik i Stinsen sommaren 2019 och gör nu comeback i Häggvik då man öppnar i det nya handelskvarteret. – Jag törs inte säga exakt när, men vi öppnar först, sedan kommer Willys...onsdag 28/10 4:30