Man i Fittja misstänks för tio år gammal våldtäkt

Den misstänkte våldtäktsmannen hittades av en slump. Mannen greps i april misstänkt för misshandel. Han topsades i samband med gripandet och hans DNA fick då träff på en våldtäkt i Fittja i september 2010.

  • Publicerad 16:27, 18 maj 2020

I april greps en 41-årig man misstänkt frö misshandel. Mannen topsades i samband med gripandet och hans DNA kopplas nu till en grov våldtäkt i september 2010.

I början av september 2010 kallades polisen till Fittja där en kvinna vaknat upp och var förvirrad. Hon uppgav att hon varit på en restaurang på Södermalm och misstänkte att hon där blivit drogad, bortförd och våldtagen. Kvinnan mindes en färd i en bil. Kvinnan fördes till sjukhus för undersökning och säkring av spår.

Misstänks för tio år gammal våldtäkt

När en man greps i april i år misstänkt för misshandel topsades han och provet skickades till nationellt forensisk centrum, NFC. Provsvaret visade att mannens DNA gav en träff och överensstämde med de spår som säkrades vid våldtäkten 2010.

– Det är av största vikt för polisen att topsa misstänkta när möjlighet finns, för att kunna klara upp brott. Även om det ibland tar väldigt lång tid, så blir det fler och fler spår som lagras hos nationell forensisk centrum för senare träff, säger Daniel Söderman, polis i lokalpolisområde Botkyrka, i ett pressmeddelande.