Avspärrat. En person blev under tisdagskvällen förd till sjukhus efter en skottlossning i centrala Jakobsberg. Foto: Google Maps / Mostphotos

Man i centrala Jakobsberg skjuten - en person frihetsberövad

Strax innan klockan 20 på tisdagskvällen blev en man i centrala Jakobsberg skjuten. Ett stort område spärrades av. Polisen misstänker mordförsök och en person är frihetsberövad.

  • Publicerad 20:20, 14 sep 2021

Polisen fick larm om händelsen klockan 19.57.

– Det jag kan säga är att vi larmades till platsen och att en skottskadad man har förts till sjukhus, säger Daniel Wikdahl vid Stockholmspolisen.

Mannen som fördes till sjukhus hade skador på underkroppen.

Riddarparken, ett stort område i centrala Jakobsberg har spärrats av. Hundpatruller och helikopter sattes in för att söka efter misstänkta gärningsmän.

– Vi har ingen frihetsberövad. Det vi gör nu är att försöka ta reda på vad som har skett. En stor del av centrum är avspärrat, säger Daniel Wikdah..

Polischefen kallar alla länets kommuner till stormöte mot våldet

Uppdatering 15 september 10:50

Just nu pågår ett intensivt utredningsskede för att få en bättre bild av händelsen och för att få in information och bearbeta den. Händelsen är rubricerad som mordförsök.

– Vi kan konstatera att mannen inte har några livshotande skador. En person sitter frihetsberövad just nu misstänkt i ärendet på beslut av åklagaren, säger kommunpolisen Magnus Nilsson.