En 38-årig man i Bålsta åtalas för ofredande och sex fall av olaga hot. Mannen har utsatt sin före detta sambo för störande kontakter genom att skicka 598 elektroniska meddelanden och ringa 27 samtal till henne.

Ett flertal av meddelandena och samtalen har haft ett kränkande och nedvärderande innehåll. Det hände mellan den 7 februari 2021 och den 16 februari 2021 i Håbo kommun. Gärningen kunde, enligt åtalet, förväntas kränka kvinnans frid på ett kännbart sätt.

Hotade på Facebook

Mannen har till exempel också hotat kvinnan genom att på Facebook ha skrivit hotfulla budskap och skickat fotografier till henne föreställande bland annat vapen. Detta hände den 9 februari 2021. Hotet var, enligt åtalet, sådant att kvinnan kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet och säkerhet till frid och frihet.

Mannen ska även ha hotat kvinnan genom att i elektroniskt meddelande till en annan person skrivit att han skulle "ta henne imorgon när hon lämnat ungarna i skolan och hon kliver ur sin bil" och att hon skulle "hamna i problem om hon inte lyder". Detta med innebörden att han skulle skada eller döda henne. Det hände den 15 februari 2021.

Mannen dömdes den 27 maj 2021 till skyddstillsyn för att ha misshandlat samma kvinna genom att tilldela henne ett slag i ansiktet.