Knivskärningen ägde rum i närheten av Täby centrum. Foto: Läsarbild Från polisens förundersökning

Man i 40-årsåldern åtalad för knivskärning i Täby

I augusti blev en man knivskuren i buken i en lägenhet i centrala Täby. Den misstänkte förövaren var en anhörig till offret som dagarna innan dådet ska ha trott att offret velat förgifta honom. Nu åtalas mannen i 40-årsåldern till grovt vållande till kroppskada.

  • Publicerad 10:08, 12 nov 2018

En man i 40-årsåldern står åtalad för grovt olaga hot och vållande till kroppsskada, grovt brott.  Han misstänks för att ha knivskurit en nära anhörig i en lägenhet i centrala Täby.

Offret ådrog sig allvarliga skador i form av en åtta centimeter lång sårskada i buken. Kniven hade inte trängt in till bukhålan och offret kunde sys ihop av akutpersonalen på Danderyds sjukhus. Utöver sårskadan hade offret även blåmärken på kroppen som talar för att han blivit attackerad med knytnävar eller något annat trubbigt föremål.

Trodde att han skulle bli förgiftad

Bakgrunden till knivskärningen, ska enligt förundersökningen och åtalet, ha sin grund i att den tilltalade gärningsmannen trott att offret ska ha velat förgiftat honom.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha mått väldigt dåligt psykiskt under dagarna som ledde fram till knivskärningen.

Han greps i anslutning till knivdådet av polisen och häktades.

Åklagarens bevis

I lägenheten fanns blod och kniven som ska ha använts vid dådet togs in till kriminalteknisk undersökning. Den tilltalades dna påträffades, och 40-åringen hade även en sårskada i handen som man misstänker uppkommit vid knivskärningen. Åklagaren har också åberopat SOS-samtalet från offret där man hör honom försöka lugna ner 40-åringen.

Den tilltalade uppger att han inte minns någonting av händelsen.