Häktet i Sollentuna. Foto: Mostphotos

Man i 20-årsåldern hittad död i häktet

På onsdagsmorgonen hittades en död man i häktet i Sollentuna. Cellen har spärrats av för teknisk undersökning, rapporterar Aftonbladet.

  • Publicerad 13:31, 17 okt 2018

Mannen som är i 20-årsåldern hittades död av personal på häktet klockan 08.10, enligt Aftonbladet.  De gav honom hjärt- och lungräddning, men livet gick inte att rädda.

– Det finns ingenting just nu som tyder på brott men vi måste utreda vad som hänt, säger Lennart Johansson, förundersökningsledare hos polisen, till Aftonbladet.

Anhöriga ska ha underrättats om beskedet.

Enligt Aftonbladets uppgifter skulle mannen infinna sig vid rättegång under torsdagen.

Chef åtalad för tidigare dödsfall

I början av september åtalades en före detta chef på häktet i Sollentuna för vållande till annans död.

Chefen åtalades för att en man i 20-års åldern hittades död i sin cell i maj 2017. Mannen hade dött av uttorkning.

Utredningen visade att mannen som avled var placerad i avskildhet och att vattnet i cellen var avstängt under längre perioder.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Svart på vitt: Social dumpning är ett utbrett fenomen

Nyheter Statskontoret har utrett efter larm om bland andra Sollentuna i fjol Hösten 2019 anklagades Sollentuna, Solna och Sigtuna för att ”dumpa” socialt utsatta personer i glesbygdskommuner. Nu har Statskontoret utrett ”social dumpning” på regeringens uppdrag, och kommit...onsdag 2/12 16:10

Rekordvärme i Stockholm

Nyheter Rekord från 1902 slogs i november SMHI sammanfattar november månad och det står klart att rekord efter rekord har slagits när det kommer till höga temperaturer.onsdag 2/12 14:15