Man i 20-årsåldern hittad död i bostadsområde

En avliden man i 20-årsåldern hittades i ett bostadsområde i Spånga på torsdagsmorgonen. Enligt polisen hade han skottskador.

  • Publicerad 08:25, 20 aug 2020

Polisen larmades till ett bostadsområde i närheten av tennishallen i Spånga vid 07.30-tiden efter att en livlös man hade hittats.

– Det visar sig att den här mannen är avliden, och det finns misstanke om att personen utsatts för grovt brott, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisens ledningscentral till Aftonbladet.

Hade skottskador

Den avlidne mannen var i 20-årsåldern och visade sig ha skottskador, enligt polisen. Platsen spärrades av under torsdagsmorgonen och en teknisk undersökning och andra utredningsåtgärder genomfördes. Bland annat knackade polisen dörr.

Anhöriga är underrättade. Ingen misstänkt har ännu gripits, meddelade polisen vid lunchtid på torsdagen.

Mannen hittades utomhus av en förbipasserande, och när polis och sjukvårdspersonal kom till platsen visade det sig att mannen redan var avliden.

Den mördade mannen är enligt SVT inte dömd för några grova brott, men flera ringa narkotikabrott.

”Det är hemskt”

Elisabeth Stålås har bott i området i sju år och märkte av avspärrningarna när hon var ute med hunden på torsdagsmorgonen. Först förstod hon inte vad som hade hänt, men fick reda på det lite senare.

– De grannar jag har hunnit prata med tycker alla att det förskräckligt. Det är hemsk, jag har inte varit med om att det har hänt något sådant här i området tidigare och vi får hoppas att det inte händer igen. Vi vill kunna promenera och barnen vill kunna gå till skolan utan att vara oroliga, säger hon till Mitt i.