Män hittade stulen mc – blev hotade med hammare

En man som hade fått ett tips om att hans stulna motorcykel befann sig ute på Brevik gav sig i sällskap med en kompis ut till halvön för att hämta den. Då blev de hotade med en hammare.

  • Publicerad 17:02, 20 maj 2016

På torsdagseftermiddagen, strax efter klockan tre, lyckades mannen och hans kompis lokalisera den stulna motorcykeln. Men vid motorcykeln fanns också två andra män. Enligt uppgift till polisen hotade männen de två besökarna med en hammare och stack iväg på motorcykeln.

Polisen larmades och i Öringe fick en patrull syn på mc:n och de två männen. Men de vägrade att stanna. Poliserna följde efter dem, men efter en stund bestämde regionsvakthavande polis att de skulle sluta att följa efter, då risken att någon skulle skadas var för stor.

En stund senare hittade poliserna motorcykeln och en av de misstänkta tjuvarna på Skrubba Malmväg. Han låg då skadad på vägen efter att ha kört omkull, men skadorna var, enligt polisen, inte allvarliga.

Senare på kvällen hittades även den andre misstänkte mc-tjuven. De båda männen, 28 och 22 år gamla greps, men släpptes senare på order av jouråklagare. De är dock fortfarande misstänkta för olaga hot och tillgrepp av fortskaffningsmedel.