Polisen har spärrat av ett stort område runt lägenheten i Sundbyberg. Foto: Anders Göransson

Man har barrikaderat sig – ska ha skjutit mot polis

En stor polisinsats pågår i Sundbyberg, där en beväpnad man barrikaderat sig. Flera skott har avlossats. Enligt obekräftade uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha skjutit genom sin ytterdörr mot poliser.

  • Publicerad 09:29, 17 nov 2019

Polis är på plats sedan 01-tiden i natt i Ör i Sundbyberg efter att en man avlossat skott i en lägenhet. Mannen uppges vara ensam.

– Det är en person som befinner sig i en lägenhet. Han har någon form av vapen som har avlossats under natten. Vid ett tillfälle var det flera skott som avlossades, säger Åsa Wallentin på polisens regionledningscentral.

Kraftigt beväpnad polis i Sundbyberg. Foto: Anders Göransson

Polisen är sedan i natt på plats med flera patruller.

– Det är en pågående insats. Vi har förhandlare och insatspersonal där för att hantera situationen på bästa sätt.

Skjuter mannen utåt från lägenheten?

– Jag kan inte gå in på detaljer eftersom det är en pågående insats. Men personen är ensam och har avlossat skott i lägenheten.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen har skjutit genom sin ytterdörr mot polispersonal som fanns på andra sidan. Det vill inte polisen bekräfta i nuläget.

Under förmiddagen hörde polispersonal åter igen ljud som lät som skott från lägenheten. Förhandlingarna med mannen pågick långt in på eftermiddagen.

Enligt Expressen var det en kvinna som bor i den aktuella lägenheten som ringde och larmade polisen under natten.

– Jag kände mig inte trygg i mitt eget hem. Jag kände att jag behövde få assistans att få ut honom ur lägenheten, säger hon till tidningen.

Ett område vid fastigheten har spärrats av och folk som befinner sig i området uppmanas att följa polisens instruktioner.

Polisinsatsen pågick ännu vid 17-tiden på söndagen..Foto: Anders Göransson