HÄKTAD. En man i 20-årsåldern har häktats vid Attunda tingsrätt misstänkt för mord efter händelsen på och vid en buss i Upplands Väsby den 22 september. Foto: Mikael Andersson

Man häktad för mordförsök på buss i Väsby

En man i 20-årsåldern har häktats vid Attunda tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för försök till mord på en buss i Upplands Väsby. Ytterligare en person är misstänkt för mordförsök.

  • Publicerad 12:10, 6 okt 2020

Den personen har också varit frihetsberövad, men släppts på grund av sin låga ålder.

Det misstänkta brottet inträffade på och vid en buss på en hållplats utanför Sigma centrum på kvällen den 22 september. En man blev enligt polisen angripen med någon form av stickvapen.

Förutom den nu häktade mannen, bosatt i Upplands Väsby, finns det ytterligare en person som är misstänkt för mord.

– Den personen har också varit frihetsberövad, men släppts på grund av sin låga ålder. Personen är dock fortfarande misstänkt, säger kammaråklagare Anna Stiernstedt.

Misstänkt mordförsök på buss i Väsby

Polisen har sökt vittnen

Polisen har även sökt vittnen till mordförsöket, men enligt åklagare Anna Stiernstedt var det inte tips från allmänheten, utan utredningsåtgärder, som ledde fram till gripandet och så småningom häktningen.

https://www.mitti.se/nyheter/polisen-soker-vittnen-till-mordforsok-pa-buss/reptja!tkOR7w6pbhxvBfzXPibPaQ/

– Utredningen pågår för fullt och befinner sig i ett initialt skede. Vi kommer att förhöra fler personer och analysera utredningsmaterialet, säger Anna Stiernstedt.

Vill inte kommentera motivet

Hon vill inte heller kommentera motivet till mordförsöket.

– Jag har full förståelse för att folk känner oro och vill veta vad som ligger bakom, men i nuläget kan jag inte gå in närmare på omständigheterna.

Åtalsfristen går ut den 15 oktober.

– Det är dock att betrakta som osäkert att åtal hinner väckas till dess.