Polisen vill ha in fler vittnesuppgifter från i tisdags kväll. Foto: Läsarbild Pontus Altin.

Man häktad för mordförsök i Skogås

En man i 40-årsåldern sköts med flera skott i Skogås i tisdags kväll. Den man i 25-årsåldern som anhölls häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt rån mot en annan person. Läget för den skjutne ska vara allvarligt.

  • Publicerad 15:36, 17 jan 2020

Det var vid 22-tiden i tisdags kväll som en man i 40-årsåldern sköts med flera skott utanför Fäbodvägen i Skogås. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Gärningsmän har därefter sprungit från platsen.

En man i 25-årsåldern greps i närområdet samma kväll och anhölls senare, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Misstänks även för grovt rån mot annan person

På fredagseftermiddagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Det är den högre misstankegraden. Mannen häktades även för grovt rån mot en annan person, tidigare under kvällen. Även i det fallet är han misstänkt på sannolika skäl.

Polisen söker fler gärningsmän och den som har gjort iakttagelser uppmanas att kontakta polisen.

– Vi är intresserade av iakttagelser om personer som betett sig avvikande kring 22-tiden i Skogås. Tveka inte att tipsa oss, information du själv upplever är av ringa betydelse kan vara helt avgörande för utredningen, säger Björn Tulldahl, inspektör vid grova brott, polisområde Stockholm syd.

”Läget är allvarligt”

Polisen har redan hört en del personer i Skogås.

– Det har hörts ett flertal vittnen i området. Det var en hel del som hörde skotten, säger åklagare Jan Tydner, som är förundersökningsledare.

Den skjutne mannen vårdas fortfarande på sjukhus.

– Det vi har fått till oss är att det fortfarande är väldigt allvarligt, säger Jan Tydner.