Polisen vid mordplatsen morgonen efter mordet. På dagen samlades stora högar med blommor och ljus på platsen. Foto: Sacharias Källdén/Blåljusbilder

Man gripen misstänkt för delaktighet i dödsskjutningen av Adriana

En man i 20-årsåldern är gripen misstänkt för att vara delaktig i mordet på den tolvåriga flickan Adriana i Botyrka i somras.

  • Publicerad 10:37, 24 nov 2020

Under tisdagsmorgonen har en man i 20-årsåldern gripits, misstänkt för grovt skyddande av brottsling, kopplat till skjutningen av Adriana i Eriksberg i Botkyrka den 2 augusti. Detta skriver polisen på sin hemsida.

Mannen var anhållen i sin frånvaro. I samband med gripandet i Stockholmsområdet genomfördes också en husrannsakan och ytterligare en person har hämtats till förhör. Denna person är inte misstänkt för brott.

– Ett intensivt utredningsarbete har pågått sedan dag ett och vi har nu nått ett skede där vi har anledning att genomföra detta gripande. Frihetsberövandet är ett viktigt steg framåt mot att också komma vidare med ärendet i sin helhet, säger utredningsledare Lukas Molander i ett pressmeddelande.

Mordet på 12-åriga flickan – en av Sveriges mest prioriterade mordutredningar

Nära 500 förhör

Polisen utredning är omfattande och närmare 500 förhör har hittills hållits.

– Förhoppningen är att vi ska kunna göra fler frihetsberövanden framöver, säger Lukas Molander.

Vid mordet öppnades eld från en Audi som sedan försvann från platsen. Enligt tidigare uppgifter till Aftonbladet har polisen säkrat spår efter en man i den vita Audi som hittades utbränd i Sollentuna ett par dagar senare.

Utöver fynd i bilen ska polisen enligt tidningen också ha säkrat spår efter en annan man på de tomhylsor som hittades efter skjutningen.

I en intervju med Mitt i nyligen uttryckte Adrianas mamma Susanne sin sorg:

– Frågan är hur de som gjort detta kan leva med vetskapen om vad de gjort.

Mamman kräver nya lagar efter mordet på Adriana