Man gripen för mordförsök i Bro – hotade med kniv

En man i Bro larmade polisen vid 01-tiden natten till måndag och berättade att denna blivit förföljd och attackerad av en man med kniv.

  • Publicerad 08:10, 17 feb 2020

Händelsen inträffade i centrala delarna av Bro natten till måndag. Mannen som larmade polisen beskrev att han blev förföljd och attackerad av en gärningsman med kniv.

– Han lyckades värja sig genom att han sprejade någon form av vätska på gärningsmannen. Därefter sprang han från platsen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polis kom till platsen med flera patruller, däribland hundpatrull. Polisen lyckades hitta och gripa en misstänkt gärningsman.

– En misstänkt gärningsman greps mindre en timme efter händelsen, säger Anders Bryngelsson.

Den attackerade personen ska inte ha fått några stickskador. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.


Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10