Polisen jagade en bilist på Huddingevägen under natten mot onsdagen, genom Hagsätra, Huddinge och mot Tullinge. Foto: Christian Lärk

Man greps efter biljakt på Huddingevägen i natt

Bilisten körde mot trafiken, in i en polisbil och över en spikmatta. Till slut greps mannen när han försökte springa från poliserna. Mannen är nu misstänkt för en rad brott efter biljakten på Huddingevägen natten till onsdagen.

  • Publicerad 10:09, 15 jan 2020

Biljakten började på Huddingevägen i höjd med Hagsätra, när en bilist vägrade stanna för en poliskontroll. Jakten pågick söderut tills bilarna vände i Tullinge och fortsatte köra norrut på Huddingevägen.

Polisen avbröt den mest intensiva biljakten i höjd med Fullersta. Efteråt upptäckte poliserna bilisten igen när mannen kom körandes på Olshammarsvägen i Hagsätra i riktning mot trafiken. Poliserna backade då för att försöka undvika en krock, men mannen körde ändå in i polisbilen.

Försökte springa från polisen

Efter krocken flydde bilisten igen. Mannen körde över en spikmatta på Huddingevägen och lämnade sedan bilen i höjd med Älgskyttevägen i Stuvsta. Men polisen sprang i kapp mannen. Han är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning, grov misshandel samt narkotikabrott.

Det är oklart hur allvarligt poliserna skadades vid krocken på Olshammarsvägen, men ambulans behövde inte tillkallas. Polishundarna i bilen behövde inte sjukvård efter krocken.