En man döms till samhällstjänst efter att ha hoppat på en annan man under en match. Foto: Mostphotos

Man gick till attack under fotbollsmatch – döms

Mitt under pågående fotbollsmatch gick AIK-supporten, tillika Brommabon, till attack mot Djurgårdaren. Nu döms han för misshandel. För att slippa fängelse lovar han att inte gå på fotboll igen.

  • Publicerad 07:56, 22 okt 2018

Det var i höstas förra året som mannen, som är hemmahörande i Bromma, var på fotbollsmatch mellan AIK och Djurgården på Friends arena i Solna. Mannen, som är i 30-årsåldern, gick då oprovocerat till attack mot ett Djurgårdsfan och började slå och sparka honom. Slagen var så hårda att den andre mannens huvud slungades bakåt.

Lovar att sluta gå på matcher

30-åringen nekar till anklagelserna och hävdar att bråket föregåtts av ett groll innan matchen. Enligt den misshandlade mannen hade de två dock aldrig träffats innan. Av övervakningskameror på plats framgår tydligt hur mannen snabbt gått över läkaren och går till angrepp mot den andre mannen.

För att slippa fängelse lovar mannen att sluta gå på fotbollsmatcher och att han inte kommer att hamna i liknande situationer igen. Han döms nu av Solna tingsrätt till samhällstjänst för misshandel.