13 flak. Utöver många ölburkar hade mannen från Edsberg även sprit, vin och cider i bilen när han stoppades i tullen. Foto: Mostphotos

Man från Edsberg stoppad med ”oacceptabel” mängd alkohol

I oktober i fjol stoppades en Edsbergsbo i 60-årsåldern i tullen med 23 liter sprit, 61 liter vin, 16 liter cider och 317 liter starköl. Alltsammans togs i beslag. Nu har Tullverket beslutat att mannen dessutom ska betala drygt 4 000 kronor i transporttillägg.

  • Publicerad 05:40, 6 dec 2021

Edsbergsbon hade köpt alkoholen i Tyskland och han uppgav i förhör att allt var för eget bruk då den var tänkt att räcka i ett halvår.

Men Tullverket gjorde bedömningen att ”den sammanlagda mängden alkoholdrycker överstiger den nivå som kan anses vara acceptabel för eget bruk”. Mängden inköpt alkohol kan inte heller anses rimlig med hänsyn till den låga inkomst mannen hade uppgett, menade Tullverket.

Lämnas inte ut

Beslaget hävdes i juli i år av allmän åklagare, men nu har Tullverket beslutat att inte lämna ut varorna då man menar att mannen saknat rätt att föra in dem.

Det innebär att han slipper betala 10 274 kronor i punktskatt. Däremot måste han betala 40 procent av den summan – 4 110 kronor – i särskild avgift, så kallat transporttillägg.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Man till sjukhus – gick igenom isen

Nyheter Räddningstjänsten uppmanar om att vara försiktig Räddningstjänsten fick rycka ut efter att en man gick genom isen på Edsviken. "Var extremt försiktig".onsdag 19/1 14:22

Älgen i Edsviken nere för räkning

Nyheter Vinterstormen fällde skogens konung igen Efter drygt ett och ett halvt år på sin post, på grundet utanför strandpromenaden i Tegelhagen, har plåtälgen i Edsviken ännu en gång fallit offer för en vinterstorm.onsdag 19/1 12:20