Man filmade naken flicka och sa ”kom och våldta henne”

En man från Helenelund åtalas för olaga frihetsberövande, sexuellt ofredande och grov misshandel mot en tonårsflicka. Misshandeln som skedde i oktober var utdragen och mannen ska ha ”visat särskild hänsynslöshet och råhet”.

  • Publicerad 09:52, 13 dec 2019

Mannen har enligt åtalet misshandlat flickan vid minst två tillfällen tidigare.

I juni ska han ha dunkat hennes huvudet i kylskåpet så att hon svimmade, sparkat henne på kroppen, tagit ett stryptag och slagit henne med trädelen av en sopkvast mot huvudet så att hon utöver smärta och svullnad även drabbades av andnöd.

Och i juli ska han ha träffat flickan i ansiktet med ett knytnävsslag så hårt att hon inte bara ådrog sig smärta, svullnad och blånad utan dessutom synrubbning.

Låste in flickan i sitt sovrum

Båda brotten skedde i mannens hem i Helenelund. Där befann sig mannen och flickan även vid nästa tillfälle, i början av oktober, och nu blev våldet värre.

Mannen låste enligt åtalet in flickan i sitt sovrum och inledde en utdragen grov misshandel.

Han slog henne ”ett stort antal gånger” med knutna nävar i ansiktet, på huvudet och på kroppen. Han skallade henne i ansiktet, bet henne på huvudet, i örat, i händerna och på ryggen, drog i hennes hår, knäade henne i magen och trycka in sin hand i hennes mun innan han tog ett stryptag runt hennes hals som enligt åtalet ”inte varit helt kortvarigt”.

Slet av henne kläderna och filmade

Brottet bör bedömas som grovt, menar åklagaren, eftersom misshandeln varit utdragen och mannen ”visat särskild hänsynslöshet och råhet”.

Utöver misshandel, grov misshandel och olaga frihetsberövande åtalas mannen även för sexuellt ofredande då han i samband med misshandeln ska ha slitit av flickan hennes kläder så att hon blev naken och därefter filmat henne med en mobiltelefon samtidigt som han sa ”kom och våldta henne”.

Har erkänt allt helt eller delvis

Mannen greps och anhölls dagen därpå, men frigavs redan två dagar senare. Nu åtalas han i Attunda tingsrätt och utöver flickans vittnesmål finns även journalanteckningar och fotografier som bevis för hennes skador.

Mannen har även själv helt eller delvis erkänt samtliga gärningar han åtalas för.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Fotbollsledare frikänd från stöldåtal

Nyheter "Inne i sin egen bubbla" och glömde betala En man i 30-årsåldern har friats i Attunda tingsrätt där han stod åtalad för stöld efter att han tagit varor för nära 5 000 kronor utan att betala för dem på Ica Maxi i Häggvik.torsdag 21/1 5:40

Brandkåren vädjar: Var försiktig på isen

Nyheter "Varje vinter är det någon eller några som går igenom" Isen har börjat lägga sig på Norrviken, men det gäller att vara försiktig.onsdag 20/1 13:10

Narkoman hotade att skjuta ihjäl sina föräldrar

Nyheter Kom hem och "var som en annan människa" En tonåring har dömts för olaga hot mot sina föräldrar i Helenelund. Det var i juni i fjol som det uppstod bråk då han kom hem narkotikapåverkad och ”uppe i varv”.onsdag 20/1 11:20