Attunda tingsrätt. Meddelade sin dom den 31 mars. Foto: Stefan Källstigen

Man får fängelse för våldtäkt i Kungsängen

En 45-årig man från Sigtuna döms för att ha våldtagit en kvinna i Kungsängen. Mannen får fängelse i två år och tre månader.

  • Publicerad 10:32, 23 apr 2021

Kvinnan och den 45-årige mannen lärde känna varandra via nätet under hösten 2020 och började då dejta.

Under kvällen den 13 februari 2021 träffades de hemma hos kvinnan i Kungsängen. 45-åringen hade köpt med sig mousserande vin och enligt domen, ”på skämt köpt en stor mängd flaskor, hela 10 stycken. De drack ungefär hälften av flaskorna”.

Mannen har uppgett att han blev väldigt berusad. Kvinnan har berättat att hon gick och la sig en stund efter 45-åringen och att han då var ”pushig” på ett vis han inte brukar vara. Då kvinnan blev obekväm och satte sig upp i sängen så gjorde mannen det samma och slog henne hårt med handflatan i ansiktet.

Därefter tryckte han ner henne i sängen och hade samlag med henne. Chockad kontaktade kvinnan anhöriga och polisen kom till platsen.

45-åringen har förnekat brott och sagt att han helt saknar minnesbilder från den aktuella natten. Han har förklarat att han ”normalt är en mycket fridfull person”.

Tingsrätten konstaterat att det mycket väl kan vara på det viset men att hans aggressiva bemötande gentemot de poliser som kom till platsen talar för att han inte var fridfull natten ifråga.

Att kvinnan berättat om händelseförloppet för flera personer – inklusive polisen, kort efter händelsen, och för dessa framstått som ”genuint skärrad och rädd”, samt att det finns rättsintyg och fotografier som dokumenterar kvinnans skador menar tingsrätten sammantaget gör att åklagarens bevisning är mycket stark, varför man väljer att gå på dennes linje.

Sexualbrott

För våldtäkt som inte bedöms som grov får man fängelse i minst två år och högst fyra år. För oaktsam våldtäkt kan man få fängelse i högst fyra år och för oaktsamt sexuellt övergrepp kan fängelse i högst två år dömas ut.

Källa: Åklagarmyndigheten

Så utvecklar sig pandemin i Upplands-Bro

✔ Antalet vaccinerade ✔ Så många fall har konstaterats i kommunen Enligt aktuella siffror rörande pandemins utveckling i Upplands-Bro så kan vi se att antalet konstaterade fall den senaste veckan är 86 stycken. Vaccinationen har tagit ett kliv fram, denna har ökat...fredag 14/5 10:46

Vägarbetet på Granhammarsvägen stänger påfart tillfälligt

Påverkar dig som kör mot Stockholm. Vägarbetet på Granhammarsvägen går under kommande vecka, det vill säga vecka 20, in i ett skede där påfarten till E18 mot Stockholm behöver stängas av under perioden 17-23 maj.onsdag 12/5 10:31