Rättsfall. Man får fängelse efter dödsolycka. Foto: Wikimedia Commons

Man får fängelse för dödsfärd

Man döms till fängelse efter en dödsolycka på E18.

  • Publicerad 13:58, 13 dec 2021

En man i 40-årsåldern döms till fängelse, i ett år och 6 månader, efter en vansinnesfärd på E18 som slutade i ett dödsfall. Det rapporterar Sveriges Television.

Ny sportbil

Två män var på väg hem mot Stockholmsområdet i oktober förra året i en orange Lamborghini, rapporterar nyhetsbyrån TT. Båda var exalterade över att åka i den nya sportbilen. Fordonet kördes i hastigheter långt över tillåtna 120 kilometer i timmen. Ett vittne såg hur bilen framför lyfte från vägen och voltade runt i diket. Olyckan ska enligt utredningen ha berott på en alldeles för hög hastighet förbi en svacka i vägen.

Filmade färden

Efter olyckan hittads en mobiltelefon innehållande en film inspelad i bilen. Den sista gången som hastighetsmätaren filmas visar den att bilen kör 297 kilometer i timmen.

Skadad i skallen

Tingsrätten gör bedömningen att passageraren dog på grund av de omfattande skallskador han får i samband med olyckan. Ansvaret bär föraren, enligt tingsrätten. Tingsrätten anser att föraren medvetet tagit stora risker.

Tingsrätten menar också att föraren vid körningen varit ”grovt oaktsam och visat likgiltighet för andras liv och egendom”. Därför döms föraren av bilen till fängelse i ett år och sex månader.

Hände 2020

Dödsolyckan inträffade lördagen den 3 oktober 2020, vid 17-tiden på eftermiddagen. Olycksplatsen var omkring sex kilometer väster om Enköping

Lamborghini

Lamborghini är ett italienskt företag grundat 1949 av Ferruccio Lamborghini för produktion av traktorer och oljebrännare. År 1963 började Lamborghini även bygga sportbilar med mycket goda prestanda. Lamborghinis sportbilstillverkning övertogs 1987 av Chrysler.

Körde om polis i 160 km/h

Nyheter Personbil blåste om polispatrull i 160 kilometer i timmen, utan körkort.onsdag 19/1 14:20