Våldtäkten skedde i närheten av tvärbanan. Foto: Anna Z Ek

Man döms för överfallsvåldtäkten i Norra Ulvsunda

På långfredagen i år blev en kvinna överfallen och våldtagen vid tvärbanan i Norra Ulvsunda av en man. Nu döms mannen till rättspsykiatrisk vård för våldtäkten i Bromma samt för att han antastat flera andra unga kvinnor Stockholm.

  • Publicerad 15:35, 13 sep 2018

Det var på långfredagen i år, vid 17-tiden, som en kvinna blev våldtagen av en man i Ulvsunda industriområde. Våldtäkten skedde i närheten av tvärbanestationen i Norra Ulvsunda.

Mannen döms nu för våldtäkten till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Han döms även till utvisning ur riket och förbjuds att återvända till Sverige före september 2028.

Flera flickor utsatta

Mannen döms även för olaga hot och ofredande efter att ha hotat och ofredat flera andra unga kvinnor i Stockholm, bland annat i Solna och Vällingby.

Mannen, som är i 35-års åldern, förnekar våldtäkten.

Kvinnan som blev utsatt för våldtäkten har i förhör berättat hur han ska ha kommit springande bakifrån mot hennes håll. När han kom fram till henne ska han ha tagit ett grepp runt henne med båda sina armar så hennes armar låstes.

Tappade försvarsprayen

Hon försökte använda sin försvarspray men tappade den i marken. Hon skrek på hjälp men ingen hörde henne, trots att det var mitt på dagen och på allmän plats.

Under rättegången fick mannen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, som kom fram till han utförde handlingarna under påverkan av allvarlig psykisk störning.