Attunda Tingsrätt. Här dömdes mannen för bland annat ett våldtäktsförsök i Edsberg. Foto: Stefan Källstigen

Man dömd för våldtäktsförsök i Edsberg

En man i 40-årsåldern har dömts i Attunda tingsrätt för våldtäktsförsök mot en kvinna i Edsberg, plus en rad andra brott.

  • Publicerad 13:53, 3 maj 2021

Det var i början av mars som mannen försökte våldta kvinnan i en lägenhet i Edsberg. Han förnekade brott, men tingsrätten bedömde kvinnans berättelse som tillförlitlig och den fick även stöd av fotografier, sjukhusjournal och rättsintyg.

Utöver våldtäkt dömdes mannen även för misshandel då han slagit en man på Coop Nära Korpkulla i Väsby i januari, och för våld mot tjänsteman då han vid samma tillfälle skallat en ordningsvakt som ingrep.

Ska betala skadestånd

Dessutom dömdes han för olovligt förfogande då han hade behållit 18 000 kronor som av misstag fördes över till honom från hans arbetsgivare i februari.

Påföljden blev fängelse i ett år och tio månader. Den dömde ska även betala 30 000 kronor i skadestånd till kvinnan, 5 000 till mannen han slog, 9 000 till vakten han skallade, och 18 000 till sin tidigare arbetsgivare.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Smittspridningen fortsätter att öka

Nyheter "Slarvar vi, får vi betala för det senare", säger Stefan Löfven (S) Antalet smittade av covid-19 fortsätter att öka i Sollentuna. Under vecka 18 konstaterades 261 nya fall, vilket är fler än på fem veckor, enligt Folhälsomyndighetens senaste statistik.fredag 14/5 9:39

Advokat varnas – ska betala straffavgifter

Nyheter Blev anmäld till Advokatsamfundet En advokat i Sollentuna blev anmäld till Advokatsamfundet av en annan jurist och en klient. Nu måste hen betala straffavgifter på sammanlagt 10 000 kronor för att inte ha yttrat sig i tid om...torsdag 13/5 9:15