Utreds. Arbetsmiljöverket kopplas in för att se om händelsen som inträffade igår på ett bygge i Vallentuna orsakats av säkerhetsbrister. Foto: Sacharias Källdén

Man död i olycka under bygget av Molnbydepån

En man avled under tisdagen efter att ha fått ett tungt föremål över sig under arbetet med Molnbydepån i Vallentuna. Polisen utreder nu om det brustit i säkerheten på arbetsplatsen.

  • Publicerad 09:11, 23 okt 2019

Larmet om olyckan vid arbetet med nya Molnbydepån, tågdepån som ska rymma Roslagsbanans nya tåg, kom till polisen vid 15-tiden igår tisdag.

När en man som arbetade på platsen skulle ta loss ett tungt föremål fick han det över sig, enligt polisen.

– Han fick föremålet på sig och det har pressat den här personen så illa att han avled, säger Eva Nilsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Mannen var i 55-årsåldern och hans anhöriga är underrättade.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död, men ingen är misstänkt för brott i nuläget.

– Vi gör det för att kunna vidta vissa åtgärder som teknisk undersökning och annat. Nu kommer polisen utreda det här tillsammans med Arbetsmiljöverket för att se om någon har åsidosatt någon säkerhetsåtgärd. Men det kan också röra sig om en olycka, säger Eva Nilsson.

Produktionsstopp i projektet

SL, som är byggherre för projektet med Molnbydepån, berättar att man för tillfället har produktionsstopp på platsen.

– Just nu är fokus att ta hand om berörda medarbetare. Vi vet i nuläget inte vad som har hänt men vi följer samtliga utredningar om händelsen och har även en intern utredning, säger Elin Lindström, presstalesperson på SL.