Svårt skadad. En man hittades svårt skadad vid 09.30-tiden intill ett av parkeringshusen vid Vällingby centrum. (illustrationsbild) Foto: Mikael Andersson

Man död – hittades svårt skadad intill Vällingby centrum

En man hittades svårt skadad vid Solursgången intill Solursparken vid Vällingby centrum vid 09.30-tiden på måndagen. Senare under dagen meddelade polisen att mannen avlidit.

  • Publicerad 11:25, 5 jul 2021

Polisen misstänker att mannen, som man tror är i 65-årsåldern, föll från hög höjd, slog i marken och fick svåra skador till följd av det.

Intill platsen finns ett parkeringsgarage.

Polisen på plats

Ett område vid parken spärrades av under måndagsmorgonen. Under dagen meddelade polisen att mannens liv inte gått att rädda, trots livräddande insatser.

– Det jag kan säga är att mannen troligtvis ramlat från en hög höjd av okänd anledning. Vi hittade honom allvarligt skadad. Vi jobbar på plats om att samla in information om vad som hänt, sade Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen i förmiddags till Mitt i.

Utesluter inte brott

Till Aftonbladet sade Anna Westberg vid 10-tiden att ingen brottsmisstanke för tillfället fanns. Men nu är en förundersökning om mord inledd, något som är en standardrubricering vid dödsfall i väntan på att obduktionen är genomförd.

– Nu har vi en brottsrubricering eftersom vi inte kan utesluta brott, sade Anna Westberg senare till Mitt i.

Mannen har fortfarande inte identifierats.

Artikeln har uppdaterats.