Man begärd häktad för mord på Therése

En man i 50-årsåldern ska, enligt uppgifter till Expressen, ha begärts häktad misstänkt för att ha mördat Therése ”Tess” Karlsson från Jakobsberg.

  • Publicerad 07:58, 12 okt 2018


En man i 50-årsåldern ska, enligt Expressen, ha begärts häktad misstänkt för att ha mördat Therése ”Tess” Karlsson, 44, som hittades död i ett skogsområde vid Arlanda i slutet av september.

Enligt åklagaren finns det skälig för häktningen och risk för att mannen avviker, vilket försvårar utredningen, skriver Expressen.

– Jag kommer inte kommenterar den utredningen någonting. Jag har inga kommentarer i nuläget, säger mannens advokat Martin Cullberg till Expressen.

Skulle vittna i rättegång

Sista gångenTherése ”Tess” Karlsson sågs i livet var utanför Nancys krog i Jakobsberg den 18 augusti.

Therése Karlsson skulle vittna i en rättegång mot en man som ska ha misshandlat henne förra sommaren, men försvann spårlöst innan hon hann göra det. Polisen vill inte säga om detta går att koppla till försvinnandet.

– I vårt utredningsarbete ingår en kartläggning av hennes liv och det där är en sak av allt annat som vi kommer titta på. Brottsmisstanke finns om mord och den drogs igång när kroppen anträffades, sa Christer Axinge, utredningsledare på grova brott och den som har hand om fallet, i en tidigare intervju i Mitt i.

Polisen vill att den som har gjort iakttagelser från platsen där hon hittades död, från den 18 augusti fram till att hon hittades den 29 september, hör av sig.