Kvinnan attackerades i närheten av parkleken Vårgården. Foto: Märta Lefvert

Man attackerade ex-fru med förskärare – döms för mordförsök

En man döms till tolv års fängelse för att ha gått till attack mot sin ex-fru med en förskärare i Vårberg. Motivet ska ha varit svartsjuka och mannen ska ha förmått kvinnan att genomgå en ”otrohetskontroll”, skriver Aftonbladet.

  • Publicerad 12:19, 11 jul 2019

En 46-årig man har dömts till tolv års fängelse för att ha attackerat sin ex-fru med en förskärare 1 maj. Mannen ska även betala skadestånd om 140 000 kronor till kvinnan.

Mordförsöket skedde i närheten av en parklek i Vårberg och upptäcktes av en slump när en polispatrull åkte förbi platsen och ingrep, rapporterar Aftonbladet. Kvinnan skars bland annat magen, benen, ryggen och armarna och fördes till sjukhus.

Enligt tidningen var upprinnelsen till dådet svartsjuka och mannen ska ha förmått kvinnan att genomgå en ”otrohetskontroll” hos en gynekolog. Mannen ska också ha hotat henne ett flertal gånger och bland annat sagt: ”Jag kommer slakta dig som man gör med ett får”, enligt Aftonbladet.

Ville bara skrämmas

Under dagen för mordet ska mannen återigen ha hotat kvinnan och tvingat henne genom Skärholmen. Hon berättar i förhör hur hon var rädd och ville fly från honom och att hon därför ropade på hjälp strax innan hon attackerades. Dådet ska ha skett framför minst ett av parets barn.

Rätten bedömer att mannen “utövat livsfarligt våld mot sin före detta hustru som han fortfarande bodde tillsammans med framför ögonen på parets gemensamma barn”.

Mannen har erkänt grov misshandel, men menar dock att han bara ville skrämma kvinnan och inte hade uppsåt att döda.