Stora delar av centrala Sundbyberg stängdes av under släckningsarbetet. Foto: Anders Göransson

Man åtalas för mordbrand på Sturegatan

Stora delar av centrala Sundbyberg stängdes av medan brandkåren bekämpade en eldsvåda på en vind på Sturegatan på valborgsmässoaftonens morgon i fjol. Nu har en man i 35-årsåldern åtalats för att ha anlagt branden.

  • Publicerad 05:10, 1 jul 2020

Det var tidigt på morgonen den 30 april i fjol som ett bostadshus på Sturegatan fick evakueras och flera kvarter spärrades av på grund av branden.

Rökdykare skickades in och kunde konstatera att det brann i tre olika vindsförråd, med tre olika brandhärdar och att det fanns risk för spridning. Elden släcktes utan att någon människa kom till skada, men de materiella skadorna var omfattande.

Vinden fick omfattande skador. Foto: Polisen

Betedde sig underligt

När de första polispatrullerna kom till platsen lade de omgående märke till en man som gick fram och tillbaka utanför det drabbade huset och betedde sig underligt.

När polisen började tala med honom uppgav han att hade befunnit sig på vinden, där han tänkt sova, när han fick syn på elden och försökte släcka den. Men flera vittnen hade sett mannen bete sig misstänkt, och samma dag anhölls han, misstänkt för att ha anlagt branden.

Nekar till brott

Nu har mannen åtalats för mordbrand. Genom att tända eld på flera platser på vinden orsakade han enligt åklagaren dels fara för andras liv och hälsa, dels omfattande förstörelse av andra egendom.

Den åtalade mannen nekar till brott.

Vindsvåning brann i Sundbyberg – en anhållen för mordbrand

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvällsfotbollen är i gång igen på Örvallen

Nyheter Och i år expanderar kvällsfotbollen till Rissne IP Kvällsfotbollen har redan börjat på Örvallen. Under årets sommarlov kommer Sundbybergs IK dessutom att köra den uppskattade fotbollen på Rissne IP.onsdag 23/6 9:14

Förvaltarens nya projekt ska stoppa våld i nära relationer

Nyheter "Kan vara skillnad mellan liv och död" "Tillsammans bryr vi oss" är Förvaltarens nya projekt som ska ge hyresgäster verktyg att agera om de misstänker våld i nära relationer hos en granne.måndag 21/6 1:15

Läraren Hanna fick svår covid fyra dagar före sprutan

Nyheter "Efter att ha klarat mig i 1,5 år snubblade jag på mållinjen" I våras skrev Hanna Gustafsons fjärdeklassare på Väsbyskolan brev och ritade teckningar till IVA-personalen på länets sjukhus för att peppa dem. Några månader senare blev hon själv inlagd för svår...söndag 20/6 6:30