Funnet. Bland det gods som hittades hemma hos den nu åtalade mannen fanns lego och en äldre bilbana. Foto: Polisen

Man åtalas för häleri efter de uppmärksammade källarinbrotten

En Enköpingsbo åtalas för en rad brott. Däribland för att ha förvarat stöldgods som misstänks komma från de uppmärksammade förrådsinbrotten, på Bergsgatan i Enköping.

  • Publicerad 13:10, 25 feb 2021

Mitt i Enköping har tidigare skrivit om ett antal källarinbrott som skett på flera platser i Enköping, men de flesta på Bergsgatan.

En person, en man i 30-årsåldern bosatt i Enköping, sitter sedan en månad tillbaka häktad för häleri.

Haft stulen frimärkssamling

Nu har åklagare väckt åtal mot mannen för en rad brott. Däribland flera fall av häleri för att han mottagit, förvarat eller förflyttat bland annat lego, en frimärkssamling och en bilbana. Saker som misstänks vara stöldgods från olika förrådsinbrott i Enköping.

Stulen hjärtstartare

Polisen har också funnit hjärtstartare, smycken och två elcyklar hos mannen. Även dessa saker misstänks vara stöldgods.

Stal el-sparkscykel

Utöver häleriförseelserna såt mannen även åtalad för att ha tagit bland annat "internettillbehör" (som det står i stämningsansökan) och en cykel som tillhörde Enköpings kommun. Samt för att ha tillgripit en el-sparkcykel som stod parkerad utanför Ica Maxi.

Hade ammunition

Men åtalspunkterna slutar inte där. Enköpingsbon misstänks också för brott mot vapenlagen eftersom han innehaft ammunition utan att ha rätt till det, brott mot knivlagen för att ha burit kniv på allmän plats, samt tre fall av ringa narkotikabrott efter att han innehaft nära två hundra narkotikaklassade tabletter.

Polisman skadad efter kollision

Nyheter Drograttfull förare körde in i polisbil. En man polisman är skadad. Två personer har anhållits misstänkta för försök till mord.fredag 16/4 10:24