Den misstänkte mannen anhölls i sin frånvaro den 4 mars och greps dagen därpå. Nu åtalas han i Attunda tingsrätt. Foto: Ulrika Lind

Man åtalas för grov våldtäkt mot 3-årig flicka

En man i 30-årsåldern åtalas för grov våldtäkt mot barn. Mannen misstänks ha våldtagit en 3-årig flicka i Sollentuna någon gång i januari eller februari i år.

  • Publicerad 15:28, 18 maj 2020

Enligt åtalet har mannen ”genomfört ett samlag eller annan sådan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art är jämförbar med samlag” med en 3-årig flicka.

Brottet bör bedömas som grovt, menar åklagaren, då mannen med hänsyn till flickans låga ålder och att han är närstående till henne ”visat särskild hänsynslöshet och råhet”.

I andra hand yrkar åklagaren på grovt sexuellt utnyttjande av barn.

Upptäckte könssjukdom

Brottet ska ha begåtts någon gång under januari eller februari i år. Mannen greps och häktades i början av mars, och har nu åtalats i Attunda tingsrätt.

Det hela uppdagades då flickans mamma upptäckte att flickan hade fått en könssjukdom. Prover visar att den åtalade och flickan är smittade av samma bakteriestam.

Den åtalade nekar

Den åtalade förnekar brott. Åklagaren åberopar både teknisk bevisning och vittnesuppgifter från bland andra flickans mamma.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Corona: Ökad smittspridning för tredje veckan i rad

Nyheter 53 nya fall konstaterades i vecka 41 53 nya smittade av corona konstaterades i Sollentuna under vecka 41, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Det innebär ökad smittspridning i kommunen för tredje veckan i rad, även om den...torsdag 21/10 16:15

Jämn rysare när politiker sa nej till att sälja skolbyggnad

Nyheter Styrande majoriteten var splittrad i frågan Det var ovisst in i det sista och omröstningen blev jämn när kommunstyrelsen i förra veckan sa nej till försäljningen av fastigheten i Rotebro där förskolan Kokalite ligger.torsdag 21/10 6:20