Den misstänkte mannen anhölls i sin frånvaro den 4 mars och greps dagen därpå. Nu åtalas han i Attunda tingsrätt. Foto: Ulrika Lind

Man åtalas för grov våldtäkt mot 3-årig flicka

En man i 30-årsåldern åtalas för grov våldtäkt mot barn. Mannen misstänks ha våldtagit en 3-årig flicka i Sollentuna någon gång i januari eller februari i år.

  • Publicerad 15:28, 18 maj 2020

Enligt åtalet har mannen ”genomfört ett samlag eller annan sådan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art är jämförbar med samlag” med en 3-årig flicka.

Brottet bör bedömas som grovt, menar åklagaren, då mannen med hänsyn till flickans låga ålder och att han är närstående till henne ”visat särskild hänsynslöshet och råhet”.

I andra hand yrkar åklagaren på grovt sexuellt utnyttjande av barn.

Upptäckte könssjukdom

Brottet ska ha begåtts någon gång under januari eller februari i år. Mannen greps och häktades i början av mars, och har nu åtalats i Attunda tingsrätt.

Det hela uppdagades då flickans mamma upptäckte att flickan hade fått en könssjukdom. Prover visar att den åtalade och flickan är smittade av samma bakteriestam.

Den åtalade nekar

Den åtalade förnekar brott. Åklagaren åberopar både teknisk bevisning och vittnesuppgifter från bland andra flickans mamma.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nu säljer Sollentunahem nästa etapp: 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg

Nyheter Kommunen vill se en köpare med långsiktig vision I maj i fjol sålde Sollentunahem 541 lägenheter i Rotebro och Rotsunda. Nu är det dags för den andra försäljningsetappen av tre – då cirka 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg ska säljas.tisdag 19/1 5:30

Kontrollen av trängseln i butiker har redan startat

Nyheter 30 tjänstemän på länsstyrelsen jobbar med tillsynen Första veckan med nya covid-19-lagen och länsstyrelsen har redan varit ute och kontrollerat att inte för många kunder släpps in i butikerna: "De har varit väl förberedda. Vi har sett väldigt många...måndag 18/1 16:17

37-årig man dömd för kallblodiga mordet på busstorget

Nyheter Hade karaktären av en avrättning, menar tingsrätten En 22-årig man sköts till döds på busstorget vid Sollentuna centrum mitt på ljusa dagen den 6 februari i fjol. Nu har en 37-årig man dömts till fängelse på livstid för mord och grovt vapenbrott.måndag 18/1 11:32